REKLAMI GEÇ

Çalışmalar Babadağ’a kaydırıldı

Çalışmalar Babadağ’a kaydırıldı

Denizli’de düşen eğitim uçağının enkazına ulaşılamıyor. Başkarcı bölgesinde devam eden arama çalışmaları Babadağ’a kaydırıldı. Hava ve saha koşullarının zorlaştırdığı arama çalışmalarında zaman iki pilotun aleyhine işliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2018 Pazartesi, 17:33

Türkiye’nin kilitlendiği uçak kazasıyla ilgili henüz bir gelişme yaşanmadı. Havadan helikopterlerin, karadan da kalabalık bir kurtarma ekibinin taramalarından sonuç alınamadı.

Kaza ihbarının gelmesinin ardından uçağın son sinyal verdiği yer olan Başkarcı Dağı ve çevresinde yürütülen çalışmalarda şu ana kadar bir sonuç alınamadı. Tespit edilen bölgelerden uçağın enkazına ilişkin bir izin bulunamaması nedeniyle çalışmaların yönü değişti.

BABADAĞ TARAFI ARANACAK
Başkarcı bölgesinden bir sonuç elde edemeyen ekipler kriz masasının talimatıyla Babadağ bölgesine kaydırıldı. Önce helikopterler tarama yapılan Başkarcı bölgesinden uzaklaşarak, Babadağ bölgesine yoğunlaştı. Yer ekiplerinin de koordineli olarak yeni tarama alanına yönlendirileceği öğrenildi.

ZAMAN İKİ PİLOTUN ALEYHİNE İŞLİYOR
Uçak kazasının üzerinden yaklaşık 7 saatlik bir süre geçti ve zaman iki pilotun aleyhine işliyor. Pilotların kazadan yaralı olarak kurtulmuş olabileceklerini de ihtimal dahilinde tutan arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarından sonuç alınamaması umutları azaltıyor.

ÇALIŞMALAR GECE DE SÜRECEK Mİ?
Denizli Valiliği’nden kazaya ilişkin anlık bilgi paylaşımlarının yapılmadığı sürece ilişkin kafalarda aramaların gece de yapılıp yapılmayacağı sorusu var. Arazinin çok zor, hava koşullarının da olumsuzluğu, hem havadan hem de karadan taramaların karanlık ile birlikte kesilebileceği ihtimalini gündeme getiriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 13 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 13 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 31Açık