REKLAMI GEÇ

Yurtseven’den sahte seçmen iddiası

Yurtseven’den sahte seçmen iddiası

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Denizli’de birçok adreste hayali seçmenler bulunduğunu, kendilerine yüzlerce ihbar geldiğini söyledi. Yurtseven, tespit ettikleri sahte seçmenlerle ilgili önce seçim kuruluna itiraz edeceklerini, daha sonra da suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 22 Ocak 2014 Çarşamba, 12:59

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven düzenlediği basın toplantısında sahte seçmen iddiası ortaya attı. Türkiye’nin demokrasisi açısından kader seçimi olan 30 Mart yerel seçimleri öncesinde Denizli’de taşıma seçmenler türediğini belirten Yurtseven, “Böylece, AKP iktidarı sayesinde deyim yerindeyse siyasi literatürümüze hırsız seçmenler de eklenmiş oldu” dedi.

Nereden geldikleri bilinmeyen ama hayali olarak nereye yerleştikleri veya yerleştirildikleri belli olan bu seçmenlerin, listelerin askıya çıkmasıyla birlikte adeta hortladığını ileri süren Yurtseven, “Başkasının evinde oturuyormuş gibi görünen ancak gerçekte bu adreste ikamet etmeyen taşıma seçmenler, nereden ve ne şekilde ışınlanmıştır. Bu seçmenler gerçekte nerede oturmaktadır. Hangi amaçla başkalarının oturduğu adreslere sahte olarak yerleşmiştir? Bu soruların yanıtlarını, ilgili kişiler ve sorumlu kurumlar mutlaka vermelidir. Denizli merkezinde bize ulaşan ihbarlara göre, yüzlerce taşıma seçmen cirit atmaktadır. Belki bu seçmenlerin sayısı binlere ulaştı” dedi.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”
Yaptıkları araştırmalar sonucu doğruluğunu tespit ettikleri taşıma seçmenler için seçim kuruluna itirazda bulunacaklarını belirten Yurtseven, “İtirazımıza rağmen önlem alınmazsa bu kez isim isim savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Açıkça ilan ediyoruz ki, bu şekilde ışınlanan seçmenlerin peşinizi asla bırakmayacağız. Bu seçimin namusunun lekelenmesine izin vermeyeceğiz. Taşıma seçmenlere ilişkin bu şaibeler, seçmen kütüklerinin Yüksek Seçim Kurulu’nun insiyatifinden alınarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne verilmesinden kaynaklanmaktadır. Çünkü çok tartışılan SEÇSİS sistemi, şaibelidir. Türkiye’de 2007 yılından 2012 yılına kadar 5 yıllık dönemde 5 milyon 59 bin artarken, seçmen sayısının 12 milyon 400 bin artması bu şaibenin resmi ve tescilli fotoğrafıdır. Seçim öncesi, kirli bir senaryo sahnelenmektedir. Seçmen kaydırmaları organizeli bir iştir. Pis bir tazgahtır. Bunun tek sorumlusu ise iktidar partisidir. Türkiye’de ekonomik hırsızlığa göz yuman AKP’nin siyasi olarak seçim hırsızlığına duyarsız kalması manidardır. Rüşvet ve yolsuzluk girdabında çöktükçe çöken iktidar, Türkiye’nin kuruluşundan bu yana yaşadığı en büyük siyasi felakettir” diye konuştu.

İŞTE O ADRESLERDEN BAZILARI
Yurtseven, basın toplantısında seçmen listelerinde yer almayıp, bazı adreslerde oturuyormuş gibi gösterilen isimleri ve adreslerini de açıkladı.
Yurtseven’in verdiği bilgilere göre; Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şehit Er Fuat Caddesi Bağdat sitesi A blok kat 5 daire 9 adresinde E.V.M. eşi G.M. ve oğlu A.V.M., Yenişehir Adalet Sitesi A blok No: 8 adresinde H.G. ve A.G., Servergazi Mah.404 sok. no:22 daire:24 adresinde H.B.’nin oturmadığı tespit edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu