REKLAMI GEÇ

CHP’li Balkanay’dan bir proje daha

CHP’li Balkanay’dan bir proje daha

Denizli’nin birinci derecede deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Mimar Arif Balkanay, “Merkezefendi’de yaşayan her vatandaşın depreme dayanıklı ve ekonomik binalarda yaşam sürme hakkı vardır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Mart 2014 Çarşamba, 16:57

“Binalarımız daha güzel ve sağlam olacak” başlığı ile vatandaşların benimseyerek yapacakları bir proje hazırladıklarını açıklayan CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay, huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir ilçenin ancak bu adımlarla sağlanabileceğinin altını çizdi.

Vatandaşların özendirilip çeşitli olanak ve yönlendirmelerle sağlanacak kaynaklar sayesinde daha modern ve güvenilir binalarda yaşam sürmelerini sağlayabileceklerini söyleyen Balkanay, “Depremle yaşamak bizim gerçeğimiz. Her bir canımız da göz bebeğimiz. Binalarımızın sağlam olması için, gerekli önlemler alınmalı. Çünkü yeterince zengin değiliz. Tasarrufa bir kat daha önem vermeliyiz. Binalarımızın yalıtımı yapılmalı, güneşi kullanarak doğa dostu, ucuz enerji elde edebileceğimiz kaynaklar yaratmalıyız. Aynı zamanda katı yakıt kullanacaksak eğer kaliteli yakıt kullanmamız gerekli. Ayrıca bacalarımıza filtre takarak hava kalitemizi de yükseltmeliyiz” dedi.
denizli-chp-arif-balkanay-ic

“DEĞİŞİMİ SAĞLA, ÖDÜLÜNÜ KAP”
Tüm bunları yaparken vatandaşlara ekonomik açıdan aile bütçelerini de düşündüklerini kaydeden Balkanay, fiziki olarak sağlanan gerçekleşme sürecinde kendilerinin de ellerini taşın altına koyacaklarını ifade etti.

Balkanay, “Artık her şey vatandaştan beklenmeyecek. Özendirici uygulamalarla vatandaşlarımızı sürece dahil edeceğiz. Belediyemiz önderliğinde hibe-ucuz kredi imkânı sağlayarak ‘bina yalıtımını yap, cephelerini güzelleştir, bacana filtreni tak, güneşi kullan ve güneş enerjisi ile elektrik üret. Sonuçta da iskan alacak şekilde çatını yap ve bağımsız bölüm olanaklı ‘Çatı Evleri’ ödülünü al diyoruz. Bu sayede ailenin veya apartman ya da sitenin giderlerine katkı koy. Ayrıca; öğrenci, bekar, yeni evli veya yaşlılarımızın barınmak isteyeceği ‘küçük konut bana yeter’ diyenlere çözüm ortağı ol diyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 33Parçalı Bulutlu