REKLAMI GEÇ

DENİZE GİDEMEYEN HAVUZA GİDECEK

DENİZE GİDEMEYEN HAVUZA GİDECEK

Merkezefendi Belediyesi, profesyonel eğitmenler eşliğinde 10 bölgede yüzme kursu başlattı. Başkan Subaşıoğlu: “Herkes denize gidecek durumda değil. Bu kurslarla çocuklar hem eğlenecek hem d öğrenecek” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2015 Pazartesi, 14:24

Merkezefendi Belediyesi’nin “Yüzme Öğreniyoruz, Birlikte Eğleniyoruz” projesinin açılışı Kazım Kaynak Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Okul bahçesinde düzenlenen törene, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu ile yüzme kursuna kayıtlı öğrenciler ve aileleri katıldı.

denizli-merkezefendi-yuzme-havuzlari-ic

10 OKULDA PORTATİF YÜZME HAVUZU
Merkezefendi ilçe sınırları içerisinde belirlenen 10 okulda 200 metrekarelik alana, 135 santimetre derinliğinde portatif yüzme havuzları kuruldu. 60 gün devam edecek projeden yaklaşık 8 bin çocuğun yaralanacağını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, “Biliyorsunuz Denizli Ege Bölgesi’nin ve Türkiye’nin en sıcak illerinden birisi. Yaz döneminde yaklaşık 40 ile 50 derece arası sıcaklıklar yaşanıyor. O nedenle Merkezefendi Belediyesi olarak çocuklarımızı, özellikle denize gitme imkanı olmayan çocuklarımızı serinletebilmek amacıyla ilçe sınırları içerisindeki 10 okulda 200 metrekarelik havuzlar getirdik. Derinliği 1,35 olan havuzlarımızın her birinin başında bir eğitmenimiz görev alacak. Hocalarımızın önderliğinde onların gözetiminde yaklaşık 8 bin öğrencimizi, hem bu sıcaklarda serinletmek hem de yüzme öğretmek istiyoruz” dedi.

SERTİFİKA ALACAKLAR
Portatif yüzme havuzlarının kurulacağı okullar belirlenirken, ailelerin bütçesini zorlamaması ve servis masrafı olmaması için yürüme mesafesindeki okulların tercih edildiğini belirterek, olmasına dikkat ettiklerini de belirten Subaşıoğlu, “İlçe sınırları içerisinde ikamet eden 6 ile 13 yaş grubu çocuklarımız, Denizli’nin sıcağını, iki boyunca havuzlarımızda serinleyerek geçirecekler. Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile protokol imzaladı. İmzaladığımız protokol çerçevesinde, yüzme öğrenen öğrencilerimize sertifika vereceğiz” dedi.

Yorumlar

İSMAİL PALA   -  Bağlantı 6 Temmuz 2015, 21:15

bilincli nesil varolsun diye çabalamanın cocuklara şimdiden bu şekilde sosyal faaliyetlerle mesgul etmek garibanlık mı?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu