REKLAMI GEÇ

Mahkeme kararını beklemediler, ağaçları sökmeye başladılar

Mahkeme kararını beklemediler, ağaçları sökmeye başladılar

Meska Evleri’nin nefes alınacak tek yeşil alanına cami yapılmasıyla ilgili süreç işliyor. Meska sakinleri, itirazlarını reddeden Bölge İdare Mahkemesi kararını üst mahkemeye taşıdı, ancak mahkeme kararı beklenmeden, alanda çalışma başlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2017 Çarşamba, 17:03

Merkezefendi ve Büyükşehir Belediye Meclisleri’nden Meska Evleri’nin nefes alacağı tek yer olan yeşil alana cami yapılmasıyla ilgili karar alınması, bölge sakinlerini isyan ettirmiş, konu yargıya taşınmıştı.

“Camiye karşı değiliz, ama nefes aldığımız tek yere yapılmasına karşıyız” diyen Meska sakinleri, Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını bir üst mahkemeye taşıdı, bu karara da itiraz etti.

Üst mahkemenin kararı beklenirken, sabah saatlerinde Meska’ya giden ekipler yeşil alanda çalışma başlattı. Öncelikli küçük ağaçlar olmak üzere yeşil örtüyü kaldırmaya başlayan özel firma çalışanlarına vatandaşlar tepki gösterdi.

İTİRAZIMIZIN SONUCU BEKLENMELİ
Meska sakinleri, hukuki bir süreç işlediğini belirterek, “Biz cami yapılmasına karşı değiliz. Ancak buraya yapılmasına karşıyız. Meska içinde cami yapılabilecek bir çok alan varken, planlanan yerin birkaç metre yanında zaten mevcut mescit bulunuyorken, Meska sakinlerinin nefes aldığı tek yere mescit yapılması mantığını anlayamıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Ağaçları sökenlerin cami işinin verildiği firma çalışanları olduğunu belirten ve en azından üst mahkemenin kararını beklemeleri gerektiğini ifade eden Meska sakinleri, haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 33Parçalı Bulutlu