REKLAMI GEÇ

Düşen eğitim uçağını 15 kişilik özel ekip arıyor

Düşen eğitim uçağını 15 kişilik özel ekip arıyor

Sabah saatlerinde Aydın Çıldır Havaalanı’ndan kalkan ve Başkarcı Dağı’na düşen eğitim uçağının bulunması için çalışmalar tek noktada devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren arama-kurtarma çalışmalarına katılan ekipler çekildi, sahada yalnızca 15 kişilik özel bir ekip kaldı. Ekip, yaya olarak Ornaz Vadisi’nin zirvesine ulaşmaya çalışıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2018 Pazartesi, 22:56

Aydın Çıldır Havaala’ndan kalkan ve içinde iki kişinin bulunduğu eğitim uçağı Başkarcı Bölgesine düşmüştü. Saat 10.26’da irtibatın kesildiği uçağın enkazına ulaşmak için sürdürülen arama kurtarma çalışmalarından gün boyu bir sonuç alınamadı.

Havadan 5 helikopter, karadan da AFAD, AKUT, DAK, İtfaiye, Jandarma ve sağlık ekiplerinin katıldığı çalışmaların seyri akşam saatlerinde değişti. Arama kurtarma çalışmalarına katılan bir kişinin çektiği fotoğraf, çalışmaları Ornaz Vadisi’nin zirvesine yönlendirdi.

Havanın kararması ve arazi koşullarının zorluğu nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerin neredeyse tamamı çekildi.

15 KİŞİLİK UZMAN EKİP
Arama çalışmalarını koordine eden kriz masasının verdiği kararla çalışmalara katılması için 15 kişilik özel bir ekip oluşturuldu. UMKE, AFAD ve jandarmanın bu alanda uzman isimlerinden oluşturulan bu ekip, enkaz olduğu değerlendirilen bölgeye ulaşmak için yaya olarak intikallerini sürdürüyor.

Sarp arazi koşulları ve gece karanlığı nedeniyle ekiplerin güçlükle ilerlediği ifade ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 16 33Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 31Parçalı Bulutlu