REKLAMI GEÇ

Pilot Ümit Ercan: “Bulunmaları uzun sürebilir”

Pilot Ümit Ercan: “Bulunmaları uzun sürebilir”

Pilot Ümit Ercan, Başkarcı-Babadağ arasındaki bölgeye düşen iki kişilik eğitim uçağına ulaşmanın çok zor olduğunu söyledi. Bölgenin vahşi bir alan olduğunu belirten Pilot Ercan, “Bölgede yoğun sis var, bulutlar aşağı indi, helikopterler yalnızca bulutlu bölgelerin dışını tarayabiliyor, yani sınırlı bir arama yapılabiliyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2018 Pazartesi, 16:59

Tüm Türkiye Denizli’de düşen eğitim uçağına kilitlendi. Saat 10.26’da irtibatın kesildiği içinde iki kişi bulunan eğitim uçağının enkazına aradan geçen süreye rağmen henüz ulaşılamadı. Görgü tanıklarının da işaret ettiği bölgede yoğunlaşan arama çalışmalarını ve bölgenin yapısını Pilot Hüseyin Ümit Ercan ile konuştuk.

Denizlihaber.com’a açıklamalar yapan Pilot Ercan, uçağın düştüğü tahmin edilen bölgeyi yakından tanıdığını ve çok zor koşullarının bulunduğunu söyledi. 2.300 rakımlı Başkarcı Dağı ile kente yakın tepeler arasında vahşi bir alanın bulunduğunu belirten Pilot Ercan, “Hem Başkarcı Dağı’nın, hem de kente yakın olan diğer tepelerin rakımları çok yüksek. Hava koşullarının da şu anda orada çok ağır olduğunu biliyoruz” dedi.

Hava koşullarının helikopterlerin sağlıklı bir tarama yapmasına, arazi koşullarının da kara ekiplerinin bölgeye ulaşmasında büyük engel oluşturduğunu dile getiren Pilot Ercan, “Hava koşulları olumsuz. Bulutlar ve sis, dağın belirli bir bölümünü kaplıyor ve görüş mesafesini sıfıra kadar indiriyor. Helikopterlerin tarama yapabildiği bölümler, bulutların ve sisin etkili olmadığı yerler. Ancak tahminime göre uçak bu bulutlu kesime düşmüş olabilir. Helikopterlerin sonuç alabilmesi için bölgeye çok yaklaşması gerekiyor. Ancak, hava koşulları ve o bölgede şu anda yoğun olan türbülans buna izin vermez. Bu nedenle de aramalar şu anda oldukça sınırlı yapılıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 13 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 28Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı