REKLAMI GEÇ

Kaymakam Görücü’den etik talimatları

Kaymakam Görücü’den etik talimatları

Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, “Etik Haftası” etkinlikleri kapsamında kamu çalışanlarıyla bir araya geldi. Vatandaşın işini yaparken nelerin yapılması gerektiğini anlatan Kaymakam Görücü, “İşinizi doğru yapın, ayrımcılık yapmayın, şeffaf olun” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2016 Salı, 14:18

Merkezefendi Etik Kurulu Toplantısı, Kaymakam Şükrü Görücü başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya kamu kurumlarının müdürleri, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler, muhtarlar, valilik ve kaymakamlık personeli katıldı.

denizli-merkezefendi-kaymakami-sukru-gorucuden-kamu-calisanlarina-talimat-1

Toplantı, Barbaros Kız İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Emine Çakar’ın etik ve etik davranışlar ile ilgili sunumu ile başladı.

Etik kurallara herkesin uyması gerektiğini belirten Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, “Etik, insan davranışlarının iyi-kötü veya doğru-yanlış olarak değerlendirilmesidir. Etik kurallarına uymadığımız takdirde kurumlarımızda vermiş olduğumuz hizmetlerde aksama ve yanışlıklar olur” dedi.

Kamu görevlilerine talimatlar veren, tavsiyelerde bulunan Kaymakam Görücü, vatandaşlara hizmet sunarken tarafsız, ilkeli, güler yüzlü, dürüst ve saydam davranılmasını istedi.

Görücü, “Görevlerimizi yerine getirirken kurallara uymak ve tarafsız olmak zorundayız. Kamuda hizmet verirken bir vatandaş işinin ne zaman yapılacağını bilirse, ayrıcalık yapılmazsa, şeffaf olunursa işimizi doğru yapıyoruz demektir. Bize düşen görev kişilerin kim olduğu ya da hangi işle uğraştığı değil, kişilerin işlerini daha hızlı ve ayrımcılık olmaksızın nasıl daha hızlı çözebilirim olmalıdır. Bu nedenle etik kuralları, gerek Kamu Kurumlarında gerekse normal yaşantımızda son derece önemlidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu