REKLAMI GEÇ

MEB “hayır” dedi

MEB “hayır” dedi

Merkezefendi Belediye Başkanı Subaşıoğlu’nun yalnızca mantığa değil resmi mevzuata da aykırı olduğu uyarılarına rağmen direttiği İmam Hatip Fen Lisesi inadına tokat gibi yanıt, belediyeyi daha önce bu konuda uyaran kurumlar arasındaki MEB’den geldi. Subaşıoğlu’nun Fen Lisesi standartlarına göre inşa ettirdiği okul binasına Anadolu İmam Hatip Lisesi ruhsatı çıktı. Bu inadın yüzbinlerce lira zarara yol açtığı iddia ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Haziran 2018 Pazartesi, 16:31

Bir dönem furya haline gelen İmam Hatip Liseleri’ne, kısa sürede okul yaptırmak isteyen hayırseverler kadar çeşitli bazı kent ve ilçelerdeki Ak Partili Belediyeler de ayak uydurmuş, geçtiğimiz yıl Merkezefendi Belediyesi çok enteresan bir projeyle “yok artık” dedirtmişti.

“YOK ARTIK” DEDİRTMİŞTİ
Siyasi çevreler tarafından “Ankara’ya şirin görünme ve ben farklısını yapıyorum” çabası olarak yorumlanan projeyi gündeme getiren Subaşığolu, mantığa olduğu gibi resmi mevzuata da aykırı olan İmam Hatip Fen Lisesi Projesi’ni gündeme getirmişti.

UYARILARI DİKKATE ALMADI
Bu hayalini gerçekleştirmek adına bütçe yetkisi almak için projeyi belediye meclisine taşıyan Subaşıoğlu, CHP’li meclis grubun “Yanlış yapıyorsunuz” uyarılarını dikkate almamıştı. CHP’li Meclis üyesi eğitimci Sabri Yıldız, konu hakkında Denizlihaber.com’a yaptığı değerlendirmede, “Biz CHP grubu olarak o tarihte kendisini bunun yasal olarak mümkün olamayacağı konusunda uyarmaya çalıştık. Fakat kendileri o gün ‘Ben böyle düşündüm. Böyle uygun gördüm’ mantığıyla uyarılarımızı dikkate almadı” diye konuştu.

YETKİLİLER DE UYARDI
CHP’li meclis üyelerinin hayır oyuna karşı alınan belediye meclis kararı sonrası İmam Hatip Fen Lisesi okul binasının inşaatına başlayan Merkezefendi Belediyesi, iddiaya göre Denizli Milli Eğitim yetkilileri tarafından da uyarıldı. Hatta Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Dairesi Başkanlığı dahi konu hakkında Subaşıoğlu’nu uyardı. Ancak okul türleri açısından kendisine böyle bir ruhsatın verilemeyeceği açıklamasına rağmen Subaşıoğlu inşaatın sürdürülmesine karar verdi. Hatta kulislerde konuşulan iddialara göre Subaşıoğlu’nu Denizli’de Ak Partili bazı kurmaylar da uyardı, fakat sonuç alamadı.

EMRİ VAKİ YAPMAK İSTEDİ
İmam Hatip tanımının, hatip yetiştiren meslek liseleri için kullanılması, Fen tanımının ise fen alanında bilim adamlığı alt yapısı eğitiminin verildiğini gösteren akademik bir unvan olması nedeniyle iki tanımın ayni lise çatısı altında olamayacağının bir türlü anlatılamadığı Subaşıoğlu, Bakanlık yetkililerine emri vaki yapmak istedi. Okul binasını önemli ölçüde tamamladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, ruhsat alma yolunu seçti.

TOKAT GİBİ CEVAP GELDİ!
Tüm uyarılara rağmen İmam Hatip Fen Lisesi inadını sürdüren Subaşıoğlu’nu, adeta bir tokat gibi kendine getiren yanıt MEB’den geldi. MEB, okul türleri statüsü açısından İmam Hatip Fen Lisesi isminin verilemeyeceğini dile getirerek Merkezefendi Belediyesi’ni okuluna Anadolu İmam Hatip Lisesi ruhsatı verdi. Bakanlık liselere giriş sınavı ve adrese dayalı sistem için hazırlanan yerleştirme kılavuzlarına da okulu Anadolu İmam Hatip Lisesi türü ile yerleştirdi.

YÜZBİNLERCE LİRALIK ZARARDAN BAHSEDİLİYOR
10 Milyon Liralık keşif bedeli ile yapımına başlanan ancak proje olarak fen lisesine uygun laboratuvar ve benzeri fiziki koşulların da yer aldığı 32 derslikli ve Merkezefendi Belediyesi’nin iddiasına göre “5 Yıldızlı Otel Konforu”nda inşa ettirilen binaya Anadolu İmam Hatip Lisesi izninin çıkması başka bir iddiayı da gündeme getirdi. Fen lisesi eğitiminin verilmesine karşın o okulun ihtiyaçlarının karşılar şekilde projelendirilip yaptırılan okul binası konusunda Subaşıoğlu’nun inadının yüz binlerce liralık zarara yol açtığı iddia ediliyor. CHP meclis üyesi Sabri Yıldız, son rakamlara ulaşamadıklarını ancak konunun takipçisi olduklarını söylerken, “Varsa belediyenin bu anlamsız iddia yüzünden uğratıldığı tek bir kuruşluk zarar, bunun da takipçisi olacağımız bilinsin istiyorum” diye konuştu.

HALA FEN LİSESİ OLARAK TANITILIYOR
Merkefezendi Belediyesi’nin lansmanını “Türkiye’nin ilk ve tek İmam Hatip Fen Lisesi” olarak yaptığı projesi hala belediye sitesinde İMAM HATİP FEN LİSESİ olarak tanıtılıyor. Resmi sitesinde, okulun Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak ruhsatlandırıldığına dair değişiklik yapma lüzumu görmeyen belediye yetkililerinin bu tavrı da eleştiri konusu.

Yorumlar

Cenap Edip Tandoğan   -  Bağlantı 5 Haziran 2018, 11:07

Her taraf imam hatip lisesi oldu, memlekette imam sıkıntısı var sanırım..(azı yarar çoğu zarar) hiç bir şeyin orta yolunu bulamıyoruz… ve yalakalıkta sınır tanımıyoruz.

haci   -  Bağlantı 4 Haziran 2018, 20:16

milli eğitim ne biliyormuş olmayacağını. subaşıoğlu o binayı İMAM HATİP MÜHENDİSLİK veya İMAM HATİP TIP FAKÜLTESİ yap. dünyaya örnek ol. anında uzay üssü kurarız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu