REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de öğrenci temsilcileri meclisi oluşturacak

Merkezefendi’de öğrenci temsilcileri meclisi oluşturacak

Merkezefendi Belediyesi, genç kitlede demokrasi kültürünün oluşmasına, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla “Öğrenci Temsilcileri Meclisi” oluşturacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2016 Pazartesi, 16:49

Merkezefendi Belediyesi, gençlerin yönetim mekanizmalarında daha aktif rol almalarına katkı sağlamak amacıyla “Öğrenci Temsilcileri Meclisi” oluşturacak. İlçe genelindeki 36 okulun başkanlarının görev alacağı meclis ile yerel sorunlar ele alınacak, bunların çözümüne yönelik düşünceler geliştirilmesi sağlanacak.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, gençlerin toplumsal sorunlarla ilgili duyarlılıklarını artırmak amacıyla böyle bir çalışmayı planladıklarını, uygulamanın Türkiye’de bir ilk olacağını, bu projeyi belediye meclis kararıyla hayata geçireceklerini söyledi.

Merkezefendi Belediyesi olarak başta lise öğrencileri olmak üzere gençlerde demokrasi kültürünün oluşturulmasını amaçladıklarını kaydeden Subaşıoğlu, “Hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesine katkı koymak istedik. Öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması hedefleri de amaçlarımız arasında yer almaktadır” dedi.

TBMM Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri” projesi kapsamında liselerde seçimle belirlenmiş öğrenci temsilcilerinin “Öğrenci Temsilcileri Meclisi” oluşturulmasına katkı sağlayacağını ifade eden Subaşıoğlu, ilçe sınırları içinde yaşayan ya da okuyan, yaşadığı yerle ilgili yararlı çalışmalar yapma çabasında olan gençleri bir araya getireceklerini, belediye olarak projeleriyle her yaş grubuna hizmet götüreceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 13 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 13 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 31Açık