REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Belediyesi’nden işten çıkarma iddiaları ile ilgili açıklama geldi

Merkezefendi Belediyesi’nden işten çıkarma iddiaları ile ilgili açıklama geldi

Merkezefendi Belediyesi bünyesindeki MERTAŞ tarafından işletilen Kültür Merkezi başta olmak üzere kafeteryalar, parklar ile sosyal hizmet merkezlerindeki işçilerle başladığı ileri sürülen işten çıkarmalar hakkında yapılan haberlere, yalanlama geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2018 Perşembe, 17:55

Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu imzasıyla yayınlanan yalanlama metninde şöyle denildi:

Bugün basında yer alan ‘Merkezefendi Belediyesi’nde Toplu İşten Çıkarma İddiası’ başlıklı haberler külliyen yalandır. Merkezefendi Belediyesi olarak bünyemizde görevli hiç bir personelimizin işten çıkarılması söz konusu değildir. Ornaz Vadisi, Kır Çiçeği ve Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu gibi MERTAŞ Şirketince işletilen tesislerimizde tarihleri belirlenerek geçici süreyle işe alınan personelimiz süre dolduktan sonra işten ayrılmıştır. Bu durum işe alınan personelimizin de işe başladığı tarihte bilgisi dahilindedir ve kendileriyle süreli bir sözleşme imzalanmaktadır. Dolayısıyla basında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yapılan haberlerde ise şöyle denildi:

“Görkemli açılış törenlerine yüzbinlerce lira kaynak bulan Merkezefendi Belediyesi, iddiaya göre tasarruf önlemleri çerçevesinde çareyi asgari ücretle çalıştırdığı işçileri kapı önüne koymakta buldu. Açılışına büyük masraf yapılan Ornaz Vadisi ve Merkezefendi Kültür Merkezi başta olmak üzere kafeteryalar, parklar ile sosyal hizmet merkezlerindeki işçilerle başladığı ileri sürülen işten çıkarmalarda, 15 Ekim’e kadar 150 işçinin kapı önüne konacağı iddia ediliyor.
Merkezefendi Belediyesi’nin tasarruf tedbirleri kapsamında işçi kıyımına gittiği ileri sürülüyor. İddiaya göre toplu işten çıkarmalar Merkezefendi Belediyesi’nin şirketi MERTAŞ tarafından işletilen kafeterya, park ve bahçeler ile sosyal hizmet merkezlerinde çalıştırılan işçilerle başladı, şoför ve güvenlik görevlileri ile devam edecek.”

Külliyen yalan neresinde?
Bıyık altından güldük

Açıklama öyle, haberler böyle. Biz bunun neresinde külliyen yalan olduğunu anlayamadık. Tamamı Merkezefendi Belediyesi’nin olan bir kuruluştan çıkan işçileri biz çıkarmadık. Bahsi geçen yerlerde çalışanların tamamı Başkan Muhammet Subaşıoğlu’nun açıklamasıyla Kanun Hühmündeki Kararname çerçevesinde Merkezefendi Belediyesi’nin şirketi olan MERTAŞ’ın. Yalanlamayı görünce denizlihaber.com ekibi olarak bıyığı olanlar da olmayanlar da bıyık altından resmen güldük.

Yorumlar

ercan   -  Bağlantı 5 Ekim 2018, 10:06

Ben ne AKPliyim nede başka bir parti.
Burada bu kurum geçici statü ile işçiyi işe almış ve bunu da işe alırken kendisine tebliğ etmişlerse işten çıkarılmaları gayet normal. Önümüz kış. Yazın işlek olan kafeler artık çalışmaz hale gelecek. Bu doğal.

tulay   -  Bağlantı 5 Ekim 2018, 00:51

Ya bu belediye başkanı subaşı aday gösterilmeyeceği için artık çalışanlarına ihtiyacı kalmamıştır.battıkça batıyor zaten

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu