REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Caddesi kavşak düzenlemesi beğenilmedi

Merkezefendi Caddesi kavşak düzenlemesi beğenilmedi

Merkezefendi Caddesi’nin Esma Hatun Camisi kavşağında bir süre önce yapılan kavşak düzenlemesi, çevredeki esnafı, sürücüleri, yolun karşısına geçmek isteyen vatandaşı memnun etmedi. Ortak soru “Bu nasıl kavşak düzenlemesi?” şeklinde.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 31 Ocak 2015 Cumartesi, 09:45

Muratdede Mahallesi Merkezefendi Caddesi’nde Esma Hatun Camisi kavşağında yaklaşık birbuçuk ay önce Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kavşak düzenlemesi ,mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Merkezefendi, Fatih ve Lozan caddeleri ileeski Karcı Yolu’nu birbirine bağlayan Esma Hatun Camisi kavşağında yapılan düzenlemenin trafiği tam bir çıkmaza sürüklediğini iddia eden mahalle sakinleri, kavşağın yeniden eski haline getirilmesini istedi.

denizli-muratdede-kavsak-duzenlemesi-berber-ic

TRAFİK AKIŞI RAHATLAMADI İDDİASI
Yapılan kavşak düzenlemesi ile Muratdede Mahallesi’ne giriş olduğunu, ancak doğrudan karşıya çıkış verilmediğini, sürücülerin Özay Gönlüm Meydanı’na kadar giderek tekrar geriye geldiğini söyleyen mahalle esnafı Mahir Erdem, şöyle konuştu:

“Ben, 15 yıldır bu mahallede berberlik yapıyorum. Bu kavşağın hiç bu kadar yoğun ve trafikte keşmekeşliğin yaşandığına tanık olmadım. Düzenleme trafiği altüst etti. Hergün bir trafik kazası meydana geliyor. Ayrıca, bizim işlerimizi de olumsuz etkiledi. Çünkü mahallemize giriş var, ancak çıkış yok. Eski Karcı Yolu’ndan gelen araç Lozan Caddesi’ne geçmek istese tam 1 Km dolaşarak karşıya geçmesi gerekiyor. Böyle işkence olmaz.”

denizli-muratdede-kavsak-duzenlemesi-ic

TEPKİYE YANIT: ALIŞACAKSINIZ
Veysel Kat ise, kavşakta meydana gelen kazaları ve trafik yoğunluğu ile ilgili Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni arayarak sorunlarını dile getirdiğini, ancak “sorun yok, alışacaksınız” yanıtı aldığını belirtti.
Bu yanıtın problemi çözmediğini vurgulayan Kat, “Sabah ve akşam saatlerinde bu kavşağı görmeniz gerekir. Sorun var mı, yok mu o zaman anlarsınız. Sorun olup olmadığını tespit etmek için illaki mühendis olmak gerekmiyor. Ayrıca sorun yok ise neden 1.5 aydan beri kavşak düzenlemesi tamamlanamadı? Yayalar karşıdan karşıya geçemiyor. Burada ciddi kazalar meydana geliyor. Ben kendim az kalsın arabanın altında kalacaktım. Kavşakta sorun yok da bizde mi sorun var. Anlayamadım. Bu kavşaktaki sorun bir an önce giderilmeli” dedi.

denizli-muratdede-kavsak-duzenlemesi-kavsak-ic

“YAYALAR İÇİN ÜST GEÇİT YAPSINLAR”
Durmuş Çoban da tepkisi “Kavşak düzenlemesinde kimlere rant sağlandı biz biliyoruz. Ancak, burada bir mahalle ve binin üzerinde öğrencisi olan okul var. Bu insanların yaşadığı sıkıntılar hiç mi yetkilileri ilgilendirmiyor. Eski Karcı Yolu üzerinde kaldırım genişletme çalışmaları yapılıyor. Yol daraldı, iki araç yan yana geçemiyor. Biri biraz hızlı sağa girse çarpışıyorlar, kaza oluyor. Yaya olarak bile karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyoruz. Bari yayalar için üst geçit yapsınlar” sözleriyle dile getirdi.

denizli-muratdede-kavsak-duzenlemesi-eczaci-ic

“ÖĞRENCİLER ZİK ZAK ÇİZEREK KARŞIYA GEÇİYOR”
Kavşağın tam karşısında Merkezefendi İlkokulu’nun bulunduğunu söyleyen Eczacı Mehtap Arıkoğlu,meydana gelen kazalara dikkat çekerek, “Kavşağın karşısında ilkokul var. Öğrenciler okul çıkışı karşıya geçmek için, zik zak çiziyor. Nasıl geçeceklerini şaşırıyorlar. Yaya çizgileri yok, trafik ışıkları bir taraf kırmızı diğer taraf yeşil yanıyor. Ayrıca Merkezefendi Caddesi’nden gelen araç beklemeden Karcı Yoluna dönüyor. Yani yapılan düzenleme ile trafik felç olduğu gibi, vatandaşların can güvenliğini de ortadan kaldırdı. Sorunu dile getirdiğimiz belediye yetkilileri alışmamız gerektiğini söylüyor” diye konuştu.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 31 Ocak 2015, 14:47

Bizim belediye anca park yapar,çiçek diker.Yanlış anlaşılmasın o da önemli tabi ki.Ama şehrin öyle yerleri var ki ne sürücüler ne yayalar hiç kimse memnun değil…

Cihan   -  Bağlantı 31 Ocak 2015, 11:32

Yetkili doğru söylemiş:Alışacaksınız nokta Hiç itiraz etmeyin.

zafer   -  Bağlantı 31 Ocak 2015, 11:15

Bir gün eylem yapıp trafiği kapattınızmı sorun giderilir.Ses getirmek istiyorsanız eylam yapacaksınız.Eyleme giderken yanınızda limon getirmeyi unutmayın (Biber gazı için önlem)

baki zeytünlüoğlu   -  Bağlantı 31 Ocak 2015, 10:40

YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI GİBİ. ÖZELLİKLE ZAFER MAH. ÇOK İLGİSİZLER.
YAPILAN YOL TAMİRLERİ BAŞTAN SAVMA. BÖYLE GİDERSE BU BELEDİYEYE OY MOY YOK

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 32Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu