REKLAMI GEÇ

Geri dönüşümde 1 numara olmak istiyor

Geri dönüşümde 1 numara olmak istiyor

Merkezefendi Belediyesi, ilçenin belirli bölgelerine yerleştireceği atık cam kumbaraları ile Türkiye’nin en fazla geri dönüşüm sağlayan ilçesi olmayı hedefliyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 30 Ekim 2014 Perşembe, 12:35

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, lisanslı geri dönüşüm firması ve üretici firma yetkilileriyle imzaladığı protokolle, cam atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını amaçlıyor.

Başkan Subaşıoğlu, 150 adet atık cam kumbarası teslim töreninde yaptığı açıklamada, “Bugün üretici firma 150 adet atık cam kumbarasını belediyemize teslim etti. Daha önce alınan 50 adet atık cam kumbarası ile birlikte sayıları 200’e ulaşan atık cam kumbaraları, ilçemizin daha önce tespit ettiğimiz, atıkların yoğun olduğu bölgelere yerleştireceğiz. Böylelikle hem çevre temizliğini, hem de cam atıklarının geri dönüşümünü sağlamış olacağız” dedi.

OKULLARDA EĞİTİM VERİLECEK
Atık Cam kumbarası teslim törenine, Gazi İlkokulu öğrencileri de katıldı. Başkan Subaşıoğlu ile birlikte ellerinde şişeleri kumbaralara atarak objektiflere poz veren öğrencilere, geri dönüşüm konusunda eğitim verildi. Bu çalışmaların okullarda da devam edeceğini belirten Subaşıoğlu, “Belirli bölgelere atık cam kumbaralarını yerleştirmekle iş bitmiyor. Üretici firma ve lisanslı geri dönüşüm firması okullarda da eğitim çalışmalarına devam edecek” diye konuştu.

denizli-merkezefendi-bld-atik-cam-kumbarasi-ic

150 atık cam kumbarasının üretici firma tarafından kendilerine hibe edildiğini, toplama işinin ise lisanslı geri dönüşüm firması tarafından yapılacağını belirten Başkan Subaşıoğlu, toplanan cam atıklarının yeniden ekonomiye kazandırılacağını söyledi. Subaşıoğlu, Merkezefendi belediyesi olarak Türkiye’de en fazla geri dönüşüm sağlayan ilçe olmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu