REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de e-Ruhsat uygulaması

Merkezefendi’de e-Ruhsat uygulaması

Merkezefendi Belediyesi, vatandaşların imar ile ilgili işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla e-Ruhsat uygulaması başlattı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2015 Perşembe, 14:22

Merkezefendi Belediyesi Toplantı Salonu’nuda gerçekleştirilen “e-Ruhsat” uygulaması tanıtım toplantısına, Başkan Muhammed Subaşıoğlu, Makine Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Tefik Demirçalı, Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci ile Merkezefendi Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Proje Kontrol ve Yapı Ruhsat birimi çalışanları katıldı.

Proje Kontrol Mühendisi Emre Kelci’nin teknik bilgiler aktardığı sunumunun ardından, e-Ruhsat uygulamasını anlatan Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, “Vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde hayata geçirilen e-ruhsat hizmeti sayesinde, bundan sonra belediyeye gelmek zorunda kalmayacaklar. Güncel veriler üzerinden tek tuşla ruhsat durumu takibi yapılabilecek. Ayrıca, vatandaşlar proje kontrol işlem sonuçlarını, varsa proje eksikliklerini görebilecekler. Bu hizmetten yararlanacak vatandaşlar gerekli sorularını de istem üzerinden iletebilecek. Böylece vatandaşlarımız, e-ruhsat sisteminin devreye girmesiyle birlikte hem zamandan tasarruf edecek, hem de istedikleri bilgilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabileceklerdir” dedi.

Belediyeler arasında e-ruhsat uygulamasını başlatan ilk belediye olduklarını da vurgulayan Subaşıoğlu, “e-Ruhsat sisteminin sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için denetimin çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Ve birçok reform niteliğindeki çalışma daha uygulamaya geçmeden bürokratlar tarafından rafa kaldırılmaktadır. Merkezefendi Belediyesi’nde bunun yaşanmaması için vatandaşlar başta olmak üzere yapı denetim şirketleri ile mimarlar ve makine mühendislerinin de takipçi olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 20 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 28Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 16 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu