REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de haşere mücadelesi

Merkezefendi’de haşere mücadelesi

Merkezefendi Belediyesi, haşere ve vektörlere karşı kış mücadelesine başladı. Amaç, haşerelerin kış ayların kuluçkaya yattığı bölgelerde yok edilmesi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2015 Pazartesi, 17:37

Merkezefendi Belediyesi, gölet, kanal, foseptik, bodrum suları, sucul ortamlar, gübrelik alanlar, besihaneler, semt pazarları, gibi alanlarda ilaçlama çalışmalarını devam ediyor.

Toplam 350 bin hektar alanda gece ilaçlamasının yapıldığını belirten Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, haşere ile mücadelenin, 6 araç 24 personel ,6 ULV cihazı, 2 mistblower,5 araç üstü pulvarizatör,4 kanal sisleme cihazı ile gerçekleştirildiğini açıkladı.

Halk sağlığı konusunda hassas olduklarını söyleyen Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak, halk ve çevre sağlığı açısından, sıtma, tifo, tifüs, veba, kolera, tüberküloz gibi hastalıkları oluşturabilen haşere ve vektörlerle mücadele kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vektörlerin üreme, dinlenme, barınma ve beslenme alanları, biyolojileri, ekolojileri ve meteorolojik veriler doğrultusunda, zararlı vektör popülasyonun insanlarımızı rahatsız etmeyecek şekilde kontrol altına alınması için bilimsel verilere dayalı, kültürel, fiziksel, mekanik, biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri uyguluyoruz” dedi.

Özellikle sivrisinek ve karasinek gibi vektörlerlerin larva ve ergin mücadelesi yapıldığını vurgulayan Subaşıoğlu, “ Havaların soğuması ile birlikte sivrisinek ve karasinekler, menhol, rögar, kanalizasyon gibi yer altı sistemlerinde konaklar ve kışı buralarda geçirirler. Yaz aylarında aktif hale geçerek yaşam döngüsüne devam eder. Kış aylarında yapılan mücadele ne kadar iyi olursa yaz aylarındaki mücadelede o denli başarılı olur. Bu mücadele esnasında Sağlık Bakanlığından ruhsatlı biyosidal ilaç ve ürünler kullanılmaktadır. Bundan sonraki süreçte de mücadelemiz düzenli bir şekilde devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu