REKLAMI GEÇ

Merkezefendi’de toplu iş sözleşmesi imzalandı

Merkezefendi’de toplu iş sözleşmesi imzalandı

Merkezefendi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 2 yıl geçerliliği olacak sözleşmeye göre işçilere yıllık yüzde 7 ile yüzde 35 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Başkan Muhammet Subaşıoğlu, sözleşme ile kapatılan beldeler ve İl Özel İdaresi’nden gelen işçilerle, mevcut personel arasındaki ücret adaletsizliğinin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2015 Perşembe, 08:29

Merkezefendi Belediyesi bünyesinde görev yapan işçiler adına yetki alan Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Merkezefendi Belediyesi 70 işçiyi kapsayan iş sözleşmesi protokolü imzaladı. 

Merkezefendi Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve Hizmet-İş Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez katıldı.
Sözleşmenin her iki tarafa da hayırlar getirmesini dileyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Bugün Hizmet İş Sendikamızla birlikte Merkezefendi Belediyesi’ndeki işçilerin tamamını kapsayan bir iş sözleşmesi imzaladık. Herşeyden önce İnsan Kaynakları Müdürümüze ve Hizmet İş Sendikası temsilcimize teşekkür ediyorum. Güzel bir sözleşmeye imza attığımıza inanıyorum. İnşallah işçi arkadaşlarımız Merkezefendi Belediyesi’nden bu sözleşme sayesinde hak ettikleri ücretleri almış olacaklar. Hayırlı iş yapmayı Rabbim bizlere nasip etsin diliyorum. Her iki tarafa da hayırlı olsun”dedi.
Hizmet- İş Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez ise “Merkezefendi Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi sonuçlanmış olup tüm taraflara hayırlar getirmesini temenni ediyorum”diye konuştu.

İŞTE ZAM ORANLARI
2 yıllık sözleşme kapsamında işçilere yüzde yıllık 7 ile yüzde 35 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Subaşıoğlu, zam oranlarının işçilere göre farklılık göstermesini, “Kapatılan belde belediyeleri ve İl Özel İdaresi’nden gelen işçilerimiz var. Mevcut işçilerimizle aynı şartlar altında çalışmaya başladılar. Ancak bir ücret adaletsizliği söz konusu idi. Biz bu sözleşme ile bu adaletsizliği giderdik ve denge getirdik” diyerek açıkladı.

Yorumlar

mehmet ali SAHİN   -  Bağlantı 9 Nisan 2015, 08:46

iyi kamuya yüzde 35 asgari ücrete emekliye yüzde 4 adalet bunun neresinde bu haksızlıgı yapan lara haram olsun

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu