REKLAMI GEÇ

MERKEZEFENDİ’YE MERKEZEFENDİ CAMİİ

MERKEZEFENDİ’YE MERKEZEFENDİ CAMİİ

Cenaze namazları sırasında Ulu Camii ve Kayalık Caddesi’nin, ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğini söyleyen CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Mimar Arif Balkanay, bölge için yeni bir kentsel tasarım kararı alarak Eski Zahire Pazarı alanına Merkez Efendi Camii’ni yapacaklarını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2014 Perşembe, 17:02

Yeni defin alanının Gümüşler Mezarlığı olmasıyla birlikte bölgeye ulaşımında sorunlar yaşandığını ve bu yüzden bölgenin ihtiyacına uygun bir şekilde yeniden planlanması gerektiğini kaydeden Mimar Balkanay, Ulu Camii’ne alternatif olarak yeni bir ibadethane alanının başta Merkez Efendi olmak üzere Denizli’ye mutlaka kazandırılacağını söyledi.
web

Bu kapsamda Eski Zahire Pazarının bulunduğu alanda yeni bir kentsel tasarım kararı alacaklarını söyleyen ve mutlaka Merkezefedi Camii’ni yapacaklarını kaydeden Balkanay, “İlbadı Mezarlığı’nda ecdadımız yatmaktadır.

Eski Zahire Pazarı ve çevresinin bugünkü durumu atalarımızın anısına uygun değildir. Ayrıca cenaze merasimlerinin şuan düzenlendiği Kayalık Caddesi ve Ulu Camii bu konuda yetersizdir.

face kopya twit kopya

O halde bu bölge için yeni bir kentsel tasarım kararı alacağız; Alt kotlarda katlı otoparkların olacağı, bu aks üzerinde dolmuş-otobüs-tramvay ara duraklarının olacağı, yol kotunda ticari mekanların yer alacağı, geniş avlusunda hemşehrilerimizin buluşacağı, sonuçta hem ecdadımıza yakışan, hem de hemşehrilerimizin rahat bir nefes alacağı yeni bir Camii kompleksini planlayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu