REKLAMI GEÇ

Obez harekatı

Obez harekatı

Sloganı ‘sağlık ve mutluluk’ olan Merkezefendi Belediyesi, obeziteye savaş açmak için proje geliştirdi. Lise öğrencilerinin de görev alacağı Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında Projesi’ne kaynak yaratmak için kalkınma ajansına başvurulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2014 Çarşamba, 09:43

Merkezefendi Belediyesi, ilçedeki obezite ile mücadele etmek için proje geliştirdi. Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında başlığıyla düzenlenecek olan proje kapsamında ilçedeki obezite hastası sayısı tespit edilecek, ardından hem obezitenin önlenmesi hem de tedavi edilebilmesi için projeler geliştirilecek.

LİSELİLER GÖREV ALACAK
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın Doğrudan Faaliyet Destek programından yararlanılarak kaynak yaratılması düşünülen projede hedef kitlede yer alan lise öğrencileri de görev alacak. Proje için Sağlık Müdürlüğü’nün yanı sıra İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi ile işbirliği yapılacak.

OBEZ SAYISI ARAŞTIRILACAK
Sosyal bilimler lisesi öğrencileri, proje kapsamında sokak sokak dolaşıp anket çalışmaları yapacak, bir veri tabanı oluşturacak ve ilçedeki obezite hastası sayısını ortaya çıkaracak. İlçedeki obezite hastası sayısının nüfusa oranlaması yapıldıktan sonra projenin uygulama aşamasına geçilecek, bunun için kalkınma ajansından kaynak istenecek.

BAŞKANA YETKİ
Kasım ayı meclis toplantısında proje ortakları ve GEKA ile görüşmeler yapıp, protokol imzalamak üzere yetki alan Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Tüm dünyanın hızla büyüyen sorunlarından biri olan obezite ile mücadele etmek için hazırladığımız projede lise öğrencilerinin de görev almasıyla daha geniş kitlelere ulaşmayı amaçlıyoruz. İnanıyorum ki, bu proje Denizli’nin en önemli projelerindnen biri olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 32Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu