REKLAMI GEÇ

Obeziteyle savaşa sağlam bir kahvaltıyla başladılar

Obeziteyle savaşa sağlam bir kahvaltıyla başladılar

Merkezefendi Belediyesi obeziteye karşı mücadele için proje hazırladı. ‘Sağlıklı Nesiler İçin Merkezefendi Obezitenin farkında’ adlı projenin tanıtımı kahvaltılı bir toplantıyla yapıldı. Kahvaltı menüsünde bir kuş sütü eksikti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2015 Çarşamba, 13:14

Merkezefendi Belediyesi obeziteyle mücadele için ‘Sağlıklı Nesiler İçin Merkezefendi Obezitenin farkında’ adlı proje hazırladı. GEKA’ya sunulan proje kabul edilerek 85 bin TL bütçe verildi. Merkezefendi Belediyesi’nin oluşturduğu projeye Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü de destek veriyor.

Projenin hedef kitlesi ise 20 bin öğrenci… Proje kapsamında 32 ilkokul ve 9 anaokulunda öğrencilere anket uygulanacak ve beden kitle indeksleri (kilo/boy) hesaplanacak. Obezite ile ilgili farkındalık oluşturma çalışmaları kapsamında obezite risk envanteri çıkarılarak, eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek.

Ayrıca sağlıklı yaşam yürüyüşleri düzenlenecek, el kitapları hazırlanarak toplumda farkındalık oluşmasına katkı sağlanacak.

ic-1

OBEZİTEYE KARŞI BALLI-BÖREKLİ MÜCADELE
Merkezefendi Belediyesi Anemon Otel’de kahvaltılı bir toplantı ile projenin tanıtımını gerçekleştirdi. Toplantıya Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü’nün yerine vekaleten Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı ve 42 okul müdürü katıldı. Toplantıda konuklara sunulan açık büfede ise yağlı, tuzlu gıdalar, çeşitli börekler vardı. Obezite ile savaşa böylesine sağlam bir kahvaltı ile başlanması, toplantının tebessüm ettiren ayrıntısıydı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu,“GEKA’dan aldığımız ilk destekle bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Beslenme ile ilgili projenin birçok ayağı olacak. Bu sayede çocuklarımız daha sağlıklı beslenip daha sağlıklı yaşayacaklar. Ayrıca bir projemiz olacak. 12 yılda Denizli’de boşanma sayısı da arttı. Boşanmaların neden kaynaklandığını araştırarak, bu sorunun çözümüne ilişkin projeler de geliştireceğiz” dedi.

“OBEZİTE ÇOCUKLUKTAN BAŞLIYOR”
Obezite hastalığınını çocukluktan başladığını belirten Sağlık İl Müdürü Şükrü Arpacı, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu projede Merkezefendi Belediyesi’nin destekçisi olacak. Son yıllarda insanlar insanlar bilgisayar başında çok vakit geçiriyor. Hareket etme azaldı. Bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Her zaman böyle projelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru,toplum yararına olan her projenin destekçisi olacaklarını ifade etti.

Yorumlar

GÖKHAN AHMET SAÇİK   -  Bağlantı 14 Ocak 2015, 15:53

DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN 😉

Ali Çakan   -  Bağlantı 14 Ocak 2015, 13:40

Tam karikatür …

açıklansın   -  Bağlantı 14 Ocak 2015, 13:29

Bu proje, proje yapılmadı denmesin diye mi yapıldı acaba…:)Projeye inanılsa balla börekle değil,projeye uygun hareket edilirdi…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu