REKLAMI GEÇ

Salata yediler sağlıklı beslenme çağrısı yaptılar

Salata yediler sağlıklı beslenme çağrısı yaptılar

Merkezefendi Belediyesi’nin kadın çalışanları, “Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında” projesine destek verdi. Belediyenin toplantı salonunda bir araya gelen kadın personel, salata yiyerek Denizlililere sağlıklı beslenme çağrısı yaptı. Projenin tanıtım toplantısında börek ve hamur işlerinin de menüde yer aldığı açık büfe kahvaltı verilmişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2015 Cumartesi, 11:27

Merkezefendi Belediyesi’nin kadın çalışanları, belediyenin bir süre önce başlattığı ‘Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında’ projesine destek vermek için etkinlik düzenledi. 

Merkezefendi Belediyesi tarafından hazırlanan ve GEKA tarafından desteklenen projeye dikkat çekmek isteyen kadın çalışanlar, belediyenin toplantı salonunda bir araya gelerek salata yiyip, vatandaşlarda özellikle de ev hanımlarına “Hamur işlerinden uzak durun” çağrısı yaptılar. Etkinliğe İl Halk Sağlığı Diyetisyeni Ceren Akkuş da katıldı.

Merkezefendi Belediyesi personeli Ece Değirmencioğlu, “Merkezefendi Belediyemizin dünya sorunu olan obezite ile mücadele için başlatmış olduğumuz çalışmalara bizde, bayan belediye personelleri olarak katkı sağlamak istedik. Geleceğimizin emanetçisi olan çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için yapmış olduğumuz proje çalışmasının yanı sıra vatandaşlarımızın, özellikle de ev hanımlarımızın bu konuda risk grubunda olduğunu düşünerek farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Malum Türk mutfağımız çok zengin ev hanımlarımız günlerde bir araya gelmesin demiyoruz elbette, hamur işleri yerine az kalorili, sebze ve meyve salatalarının ağırlıklı olduğu menülerle bir araya gelmelerini sağlamak istiyoruz. Sağlık, kardeşlik ve mutluluk olan belediye vizyonumuzla hareket ederek ilçemizde başlattığımız bu çalışmalarımızla sesimizi duyurabildiğimiz herkese ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

ic-1İl Halk Sağlığı Diyetisyeni Ceren Akkuş ise obezite ile mücadelenin önemine dikkat çekti. Akkuş, “Biz diyetisyenlerin önemsediği bir şey vardır eğer yemek yiyorsak tabağımız renkli olmalı ve sağlıklı beslenmeliyiz. Ne yazık ki ülkemizde sağlıklı beslenme konusunda pek bilgi sahibi değiliz. Bizler karbonhidrat değeri yüksek besinler tükettikçe obezite ve buna bağlı hastalıklara davetiye çıkarıyoruz. Merkezefendi Belediyesi’nin hazırladığı bu projenin en büyük destekçilerinden biriside İl Halk Sağlığı Müdürlüğü.Bizler bu proje ile çocuklarımıza sağlıklı beslenmeyi öğretmeyi ve obezitenin önüne erken yaşta geçmeyi amaçlıyoruz.Bu mücadeleyi en iyi yönetecekler annelerdir. Bu sebeple böyle bir farkındalık oluşturma çalışması yaptığınız için sizi kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından çalışanlar, kendileri için hazırlanan salatayı yedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 13 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 13 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 31Açık