REKLAMI GEÇ

Servergazi’de kasklı motosikletli hırsız kümeslere dadandı

Servergazi’de kasklı motosikletli hırsız kümeslere dadandı

Servergazi Mahallesi’nde özellikle kümeslere dadanan kasklı motosikletli hırsız mahalle sakinlerini canında bezdirdi. Mağdurlara göre son 2 yıl içinde aynı mahallede 20’ye yakın kümese giren hırsız yüzlerce kümes hayvanı çaldı. Vatandaşlar son aylarda iyice artan hırsızlık olayları konusunda yetkililerin acil önlem almasını istiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2018 Cuma, 12:21

Servergazi Mahallesi’nde son aylarda hızla artan kümes hayvanı hırsızlığı vatandaşın canını yakıyor. 2 yıldır mahalleliye kan kusturan hırsız ya da hırsızlar mağdurların iddiasına göre 15’ten fazla kümesten yüzlerce kümes hayvanı çaldı.

İLK ZANLI HAKİM KARŞISINA ÇIKTI AMA
Son iki yıldır yaşanan kümes hayvanı hırsızlığı ile ilgili iz sürüp şüpheliye ulaşan 6 mağdur, aynı bölgedeki bir arazi içindeki kümeste çalınan hayvanlarının bir kısmına ulaştı. Yaklaşık 1,5 yıl önce yaşanan bu olayın ardından 4 mağdur suç duyurusunda bulundu, dava açıldı. Ancak şüpheli hayvanları bir semt pazarında genç bir satıcıdan aldığını öne sürdü, dava düştü. Bu hukuki sürecin ardından yaklaşık 3-4 ay boyunca mahallede tek bir hırsızlık olayı olmadı. Ama son bir yılda tekrar harekete geçen o hırsız, neredeyse her ay Servergazi’de bir başka kümesten onlarca hayvan çaldı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTTIRDILAR AMA
Aralarında çok lüks konutların bahçelerinde de olan 20’ye yakın kümeste yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle vatandaşlar güvenlik önemlerini arttırdı. Son 6 ayda neredeyse güvenlik kamerasının olmadığı bir tek ev kalmadı. Köpek edinme oranlarının da arttığı mahallede tüm tedbirlere rağmen hırsızlık olaylarının önüne geçilemiyor.

AKŞAM SAATLERİNİ SEÇİYOR
Tavuk hırsızı özellikle akşam saatlerinde sahneye çıkıyor. Yaşanan hırsızlık olaylarının neredeyse hepsi akşam saat 20. 00 ile gece yarısı arasında meydana geliyor. Besicilere göre bunun mantığa yatan yalnızca bir açıklaması var. Kümes hayvanları özellikle günün o saatlerinde derin uykuya dalıyor. Çok sessiz ve tepkisiz oldukları saat dilimlerinde çalınan hayvanlar, alışılmışın aksine hırsızlık sırasında fazla gürültü yapmıyorlar.

MOTOSİKLETLİ KASKLI ÇUVALLI
Farklı farklı güvenlik kameralarına kısmen de takılan hırsız kasklı, motosikletli ve ama çuvallı. Kümeslere motosikletiyle yaklaşan hırsız kümes hayvanlarını bir çuvala koyuyor, o çuvalı bacaklarını arasına alıp kayıplara karışıyor.

3 KEZ SOYULDU “BİR TEK ÇÖPÜMÜZ BİLE” DİYE İSYAN ETTİ
Polise yapılan şikayetler de, kendilerince arttırdığı önlemler de kar etmeyen vatandaşlar dertli. Mağdurlardan Mehmet Fidan 2 yıl içinde 3 kez soyulduğunu söyledi. Son hırsızlık geçtiğimiz ay başına geldi. 30 kadar kümes hayvanı çalınan Fidan, “94’ten beri bu mahallede otururum. 2 yıl öncesine kadar bir tek çöpümüz çalınmazdı bizim. Şimdi aynı kümese 3 kez giriyorlar. Bu çok üzücü” diye konuştu.

ADAY’IN TEK HAYVANI KALMADI
Servergazi Mahallesi’ndeki lüks konutunun yanı başındaki arazide kümes hayvanı besleyen Resul Aday da mağdurlar arasında. 21 kümes hayvanı birden çalınan Aday’ın elinde hiçbir işe yaramayan güvenlik kamerası görüntüleri, kümesinde ise öteberileri duruyor.

6 TAVUĞUMU TANIDIM
Mahallenin ilk hırsızlık mağdurlarından Ahmet Sekibağ, 1,5 yıl kadar önce iz sürüp hayvanlarına ulaşan ve hukuki mücadeleye giren mağdurlardan. “Bir baktım tavuklarımın 6 tanesi o kümeste. Adam önce inkar etti sonra polis lafını duyunca hayvanlarımı verdi. Benim gibi yanılmıyorsam 6 mağdur da o kümesteki tavuklarını tanıdı. Bununla yetinmedik 4 kişi birden mahkemeye verdik” diyen Sekibağ, duruşmadan delil yetersizliği ve yasal boşluklar nedeniyle beraat eden şüphelinin kendisi için hala bir numaralı şüpheli olduğunu belirtiyor.

DİLEK HAŞILOĞLU SON MAĞDURLARDAN
Kümes hayvanları çalınan bir başka mağdur ise Dilek Haşıloğlu. Bahçeyi gören güvenlik kamerası görüntüleri, köpek, aydınlatma direkleri. Hiçbirine aldırış etmeyen hırsız 15 gün önce Haşıloğlu’nun 7 tavuğunu çaldı.

HIRSIZLAR KANGAL KÖPEĞİ BİLE ÇALDILAR
Aslında hırsızlık olayları Servergazi’de kümes hayvanlarıyla sınırlı değil, inşaat malzemeleri başta olmak üzere evden hırsızlık olaylarının da görüldüğü Servergazi’de belki de yaşanan en ilginç hırsızlık olayı Emre Kalar’ın başına geldi. Daha önce 2 kuzusu çalınan Emre Kalar, hırsızlık olayının önüne geçilsin diye beslediği bir Sivas Kangal köpeği ve 2 haftalık 5 yavrusunu çaldırdı. “Yavruları çok küçük olduğu için hassas bir dönemdeydi. O yüzden ben bile yaklaşırken kılı kırk yarıyordum. Saldırgandı. Onu o yaşına getirmiş beni kendine yaklaştırmayan dev köpeğimi yavrularıyla çaldılar. Pes diyorum” diye konuştu.

İKİ TAVUK OLSA TAMAM DA
Hırsızlık mağdurları yetkililerin bir an önce hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi konusunda adım atması beklentisi içinde. “Evet birkaç münferit hırsızlık yaşansa polisi hareketli bir şehirde bu konularda meşgul etmek hiçbirimize yakışmaz. Ama bu olay artık mahallelinin gurur meselesi oldu. Köpek alıyoruz çalıyorlar. Kamera takıyoruz, kaskla yüzlerini gizliyorlar. Son zamanlarda kümes hayvanlarına yönelik hırsızlık artık hat safhaya çıktı” diyen mağdurlar, hem üzgün hem şikayetçi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 33Parçalı Bulutlu