REKLAMI GEÇ

Tarım ilaçlı balıkla 5 köpeği zehirlediler

Tarım ilaçlı balıkla 5 köpeği zehirlediler

Hayvan katliamlarına bir yenisi daha eklendi. Şirinköy’de biri yavru 6 köpek tarım ilacına bulanmış balık verilerek zehirlendi. Köpeklerden birinin iki günlük olan 5 yavrusuna hayvanseverler sahip çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2015 Pazar, 15:03

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Bu sabah Merkezefendi İlçesi, Şirinköy Mahallesi’ndeki cam fabrikası yakınında telef olmuş köpekler olduğunu görenler durumu hayvansever Necla Sağdıç’a bildirdi. Bunun üzerine belirtilen bölgeye giden Sağdıç, tarım ilacı karıştırılmış balık yedirildiği belirlenen 4’ü telef olmuş, 1’i de acı içinde kıvranan 5 köpek buldu. Sağdıç, hemen Veteriner Mehmet Utma’yı olay yerine çağrırken durumu Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’ne bildirdi. 

ic-1Telef edilen köpekler kliniğe götürülürken, can çekişen ve zehirlenmeye bağlı olarak arka bacakları tutmayan köpeğe iğne yapıldı. Acı içinde sürünerek uzaklaşmaya çalışan köpeğin durumu çevredekilerin yüreklerini parçaladı. İğne yapılan hayvanın durumunun kötü ve yaşama olasılığının çok düşük olduğu açıklandı. Telef edilen köpeklerden birinin 2 gün önce 6 yavru dünyaya getirdiği belirlendi. Bu köpeğin yavrularından birinin de telef olduğu anlaşıldı. Diğer 5 yavruya hayvanseverler sahip çıkıp onları biberonla besledi. Veteriner Hekim Mehmet Utma, zehirin etkisini hemen gösterdiğini belirterek, şöyle dedi: “Köpeklerin ölmesi için özellikle atılmış, zehir etkisini hemen gösteriyor. Önce beyinlerini ardından da sinir sistemini tahriş ediyor ve can çekiştirerek öldürüyor. Bir köpeği iğne yaparak kurtarmaya çalıştık.”

ic-2Hayvansever Necla Sağdıç, bir katliam yapıldığını belirterek, “Çok etkili olan bir zehiri balıkla karıştırıp, köpeklerin yemesi için bırakmışlar. Zehirli balığı yiyen köpeklerden 5’i öldü. Birisini kurtarmaya çalıştık. Bunu yapan insan olamaz. Zavallı köpeklerden ne istediniz? Daha iki günlük olan yavru köpekler de annesiz kaldı” diyerek tepki gösterdi.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 19 Ocak 2015, 12:17

EN TEHLİKELİ hayvanlar EVCİL olanlardır. SOKAK hayvanları ürkektir. Sadece havlarlar. Ama sahipli köpekler EN TEHLİKELİLERİDİR.

haydar   -  Bağlantı 18 Ocak 2015, 19:34

Bu zavallılardan beter olun. kışkırtmazsanız ve saldırmazsanız hiç bir köpek insana zarar vermez. bu kadar alçak olmak zorunda mısınız? insanlıktan nasibini almamış yaratıklar. canlıya karşı suç işlediğinizin farkında mısınız vicdansızlar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu