REKLAMI GEÇ

Yüzmeyi öğrendi ondan mutlusu yok

Yüzmeyi öğrendi ondan mutlusu yok

Merkezefendi Belediyesi’nin, Şehit Hasan Eser Ortaokulu’nda kurduğu portatif havuzda yüzme öğrenen down sendromlu Ümmühan Girgin’in azmi ailesini sevindirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2016 Pazartesi, 11:24

Merkezefendi Belediyesi’nin “Yüzme Öğreniyoruz, Birlikte Eğleniyoruz” sloganıyla okullarda kurduğu havuzlar, çocuklara yüzme öğrenme konusunda kapı aralıyor. Şehit Hasan Eser Ortaokulu’nda kurulan havuzdaki kurslara katılan 6-13 yaş arası çocuklardan birisi de down sendromlu Ümmühan Girgin’di.

denizli-merkezefendi-ummuhan-yuzme-sevinci-ic

Katıldığı kursta antrenör Serpil Hüsünbeyi nezaretinde yüzde öğrenen 14 yaşındaki Ümmühan Girgin’in azmi ailesini sevindirdi. Anne Yeliz Girgin, “Öncelikle Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. İnşallah kızım ileride iyi bir yüzücü olur. Bu kurs bizim için çok iyi oldu” dedi.

“ÜMMÜHAN İSTEDİĞİNDE HERŞEYİ YAPABİLİR”
Ümmühan’ın başarılı bir öğrenci olduğu söyleyen antrenör Serpil Hüsünbeyi ise, “Ümmühan’ın ilk başlarda su korkusu vardı. Ancak zaman geçtikçe alıştırdık. Burada arkadaşları falan olduğu için daha çabuk alıştı. Sudan korkan bir çocuk bir derste suya atlamayı öğrendi. Hatta birden bire bunu yapabildiği için annesi de çok şaşırmıştı. Ümmühan istediğinde yapabilen bir çocuk. Daha iyisini de yapabileceğini biliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 15 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 27Çok Bulutlu