REKLAMI GEÇ

Denizlihaber.com gündeme taşıdı, antik havuzda denetimli temizlik kararı alındı

Denizlihaber.com gündeme taşıdı, antik havuzda denetimli temizlik kararı alındı

Pamukkale örenyerinde bulunan antik havuz temizliğinde kimyasal malzeme kullanılması Denizlihaber.com tarafından gündeme getirilmişti. İddiaların ardından, Aydın Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, havuz temizliğinin bundan böyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü denetiminde yapılmasını karar bağladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2017 Çarşamba, 10:30

Denizli Haber tarafından gündeme taşınan antik havuz temizliği konusu, yapılan haberler ve yazılar sonucu Aydın Kültür Varlıkları Bölge Koruma Kurulu’nun kararına konu oldu.

Kurul bundan sonra yapılacak temizlik işleminin Denizli İl Kültür Müdürlüğü tarafından oluşturulacak heyetçe denetlenmesini şart koştu.

Bilindiği gibi antik havuz, Pamukkale örenyeri içinde özel bir statüye sahip. Giriş ve işletmesi ayrı bir şirketin sorumluluğunda. Yaz aylarında UNESCO ve ilgili ulusal kurumlara yapılan şikayetler sonucu antik havuz tartışmaları gündeme gelmiş, konuyu denizlihaber.com araştırmıştı. Antik havuzu işleten şirketle görüşmeler yapılmış ve antik havuzda yapılan uygulama yerinde incelenerek işletmeci şirketin bölge müdürü ile yapılan görüşme sayfalarımızda yer almıştı.

Daha sonra yapılan tartışmalarda yazarımız Yaşar Tok, denetim mekanizmasının nasıl işlediğini ve il kültür müdürlüğünün nasıl bir denetim uyguladığını sormuştu.

Yapılan yayınlar sonucu konuyu gündemine alan Aydın Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, bundan sonra bölgede ve travertenlerde yapılacak temizlik ve diğer koruma işlemleri ile ilgili olarak aldığı kararla, Denizli İl Kültür Müdürlüğü ve Denizli Müze Müdürlüğü’nü yükümlü kıldı. Özellikle antik havuzda kullanıldığı iddia edilen kimyasal ile temizleme yönteminin, bundan böyle İl Kültür Müdürlüğü’nün denetimi altında yapılmasını kararlaştırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı