REKLAMI GEÇ

11. Tümen meclis gündeminde

11. Tümen meclis gündeminde

Pamukkale Belediye Meclisi, cepheden cepheye savaşarak gerçek bir kahramanlık öyküsü yazan Denizli 11. Tümen için kolları sıvadı. MHP’li Meclis üyesi Mahmut Çatlık’ın gazetemiz yazarı Sedat Kurt’un köşe yazısına taşıdığı araştırmasını okuyarak gündeme getirdiği meclis toplantısından, 11. Tümen’i araştırarak bir anıt yaptırmak için çalışacak komisyon kurulma kararı çıktı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2014 Perşembe, 10:39

Pamukkale Belediye Meclisi Aralık ayı toplantılarına başladı. 16 maddeden oluşan gündem maddesinin 7’sinin görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildiği Aralık ayı toplantılarının ilk birleşimine, MHP grubunun meclis başkanlığına yazılı olarak verdiği önerge damgasını vurdu.

denizli--mhp-mahmut-catlik-ic

MHP GRUBU 11. TÜMEN İÇİN ÖNERGE VERDİ
Pamukkale Belediye MHP Grubu, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında kahramanca mücadele vermiş ve Denizli Tümeni olarak bilinen 11. Tümen’i meclis gündemine taşındı.

Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Ahmet Durmaz ile MHP üyesi Mahmut Çatlık imzalı önergenin zeminini ise Yeni Medya Denizli Yayıncılık Genel Müdürü Sedat Kurt’un 2012’nin 18 Mart’ında köşesine taşıdığı 11. Tümen araştırması oluşturdu.

Gündemle ilgili söz alan MHP’li üye Mahmut Çatlık önce o köşe yazısını okudu ardından Denizlili kahramanlar için bir anıt yapılması kararı alınmasına yönelik çağrı yaptı. “TSK ve Osmanlı arşivlerine göre bilinen 2 bin 399 Denizlilinin can verdiği Çanakkale cephesinin dört bir yanında ilimiz en çok şehit veren ilk beş il arasındaydı” diyen Çatlık, “Gerçek vatanseverlerin anısına 11. Tümen için, Denizlili şehitlerimiz için anıt yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

anons

11. TÜMEN İÇİN YARIŞMA ÖNERİSİ
Anıtın yapılması için Pamukkale Belediyesi olarak bir yarışma da düzenlemenin yerinde bir karar olacağını dile getiren Çatlık, “Böylelikle tüm heykeltıraşları Denizli’ye davet edip bu yarışmayla, hem belediyemizin bu konulardaki önemli hizmetlerini hem de Denizli vatanseverliğini tüm Türkiye ile paylaşacağımızı umuyorum. Önerimizin gündeme alınarak gerekli komisyona havalesini talep ediyoruz” dedi.

KOMİSYON ARAŞTIRACAK
Aynı zamanda Meclis Başkanlığına yazılı olarak verilen önerge meclis kayıtlarına geçerken, konunun araştırılması için komisyon oluşturulması ve komisyonun hazırlayacağı rapor doğrultusunda meclis gündemine tekrar getirilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu