REKLAMI GEÇ

1200 ÖĞRENCİYE ÖĞRENİM YARDIMI

1200 ÖĞRENCİYE ÖĞRENİM YARDIMI

Pamukkale Belediyesi, belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içerisinde oturan ihtiyaç sahibi 1200 ailenin çocuklarına eğitim yardımı yapacak. Orta ve lise eğitimi gören çocuklar, 9 ay boyunca öğrenim yardımından faydalanabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2014 Cuma, 11:09

Pamukkale Belediye Meclisi, Eylül ayı meclis oturumları Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda devam etti. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in Meclis Başkanlığı yaptığı toplantıda, ihtiyaç sahiplerini, engellileri, kimsesizler, ilk, orta ve lise eğitimi gören öğrencileri yakından ilgilendiren gündem maddesi ele alındı.

Başkan Gürlesin, belediyenin ihtiyaç sahibi tüm ailelere elini uzatmak istediğini, öğrenim yardımının da bu amaç doğrultusunda eğitim alanında bir başlangıç niteliği taşıdığını kaydederek, ‘Belediye sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına 2014-2015 Eğitim Yılı içerisinde 9 ay süreyle yardım verilecektir. 400 ortaokul öğrencisine aylık 50’şer lira, 800 lise öğrencisine de aylık 70’şer lira öğrenim yardımı olacak. Toplamda 1200 öğrencimize ulaşacağız. Bu bir başlangıçtır. Gelecek yıllarda hem yardım miktarını artıracağız hem de yardım ettiğimiz öğrenci sayısını artıracağız. Bu yardımın verilmesi için bazı kriterlerimiz olacak. Gerçek ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları olup olmadığı ve farklı yerlerden öğrenim yardımı alınıp alınmadığı incelenecek. Amacımız gerçek ihtiyaç sahibi tüm ailelere ulaşıp çocuklarına öğrenim yardımı yapmaktır. Süre konusunda sınırlama yapmayacağız. 3’er aylık dilimlerde ödenecek. Ay sonuna kadar başvuru yapılabilecek’ dedi.
Daha sonra meclisi üyeleri de görüşlerini bildirdi. Öğrenim yardımını içeren gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Bu arada öğrenim yardımından faydalanmak isteyenler, Pamukkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ay sonuna kadar başvuru yapabilecek. Öğrenim yardımı yapılacak öğrenciler ise, başvuru sonrası ayrıca duyurulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 13 34Parçalı Bulutlu