REKLAMI GEÇ

ALMANYA’DA TERMAL İNCELEME

ALMANYA’DA TERMAL İNCELEME

Pamukkale Belediyesi, Almanya’nın termal şehirlerini mercek altına aldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Vali Yardımcısı İsmail Soykan’ın da aralarında bulunduğu heyet, Almanya’nın termal şehirlerindeki incelemelerine başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2014 Cuma, 14:55

Denizli’den giden 16 kişiden oluşan heyet, Pamukkale Belediyesi’nin yürüttüğü ‘Termal Sağlıkta Marka Kent Pamukkale-Karahayıt’ projesinin temel faaliyetlerinden biri olan yurtdışı iyi uygulama örnekleri inceleme gezisine, Denizli’den Frankfurt’a uzanan bir yolculukla başladı.

Heyet, 25-30 Eylül tarihleri arasındaki Almanya ile ÇEK Cumhuriyeti’ndeki termal şehirleri inceleyecek. İlk gün yapılan incelemelerin ardından, Denizli’nin termal potansiyelinin Almanya’nın termal şehirlerine oranla daha yüksek olduğu ancak strateji planlamalarda eksiklik yapıldığı noktasında fikir birliğine varıldı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, stratejik planlamadaki eksikliğin ortaya çıkmasının ardından radikal kararlar alınması gerektiğine vurgu yaparak, “Radikal kararlar ve belediye-vatandaş işbirliği kurularak sahip olduğumuz tarihsel değerler en iyi şekilde değerlendirilmelidir. Bu denli önemli olan Pamukkale ve Karahayıt termal sağlık ve tarihi bölgesinin, öncelikli geliştirilmesi, dönüştürülmesi ve markalaşma yolunda bir sağlık kenti haline gelmesi gerekmektedir. Amacımız, Allah’ın verdiği bu zengin nimeti en yüksek fayda sağlayacak şekilde değerlendirmektir” diye konuştu.

Heyet, Almanya’daki inceleme gezileri sonrasında ÇEK Cumhuriyeti’ne geçerek buradaki termal şehirleri de inceleyecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu