REKLAMI GEÇ

Goncalı’da üst yapı çalışmaları başladı

Goncalı’da üst yapı çalışmaları başladı

Pamukkale Belediyesi, Laodikya Antik Kenti’nin hemen yanında bulunan ve sit alanı içerisinde yer alan Goncalı Mahallesi’ne yapılacak üst yapı yatırımları için Koruma Kurulu’ndan izin çıktığını ve en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Eylül 2015 Perşembe, 11:39

Laodikya Antik Kenti’nin hemen yanında yer alan Goncalı Mahallesi, sit konumu içinde yer aldığı için bu bölgede tüm çalışmalar ve projeler izne bağlı olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bu özel durumun ise mahallede hizmetin götürülmesi noktasında yıllardır aksamalara sebep olduğunu dile getirdi. Goncalı Mahallesi’ne hizmeti götürmek, mahalle sakinlerinin özlemle beklediği yatırımları gerçekleştirmek, sıkıntıyı aşmak noktasında başta bölgede yapılacak üst yapı ve sosyal donatılar, parklar anlamında titizlikle hazırladığı projeyi Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na sundukları projelerin kabul edildiğini açıklayan Gürlesin, izni alır almaz bölgede çalışmalara başladıklarını açıkladı.

denizli-pamukkale-goncalı-ust-yapi-ic

“ÇALIŞMALAR KISA ZAMANDA BİTECEK”
Goncalı Mahallesi’ndeki üst yapı çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Gürlesin, “Mahallemizin beklediği başta üst yapı olmak üzere hizmetleri ulaştırmak için hazırladığımız projelerle Koruma Kurulu’na izin başvurumuz geçtiğimiz ayda onaylandı. Bu durum üzerine mahallemizde anında çalışmalara başladık. Şuanda parke yol ve kaldırım anlamında çalışmalarda yarıya gelindi. 11 bin metrekare parke yol, 3 bin metre kaldırımıyla mahallemiz kısa zamanda yeni bir çehreye kavuşacak. Goncalı hak ettiği tüm hizmetleri alacak” dedi.

GONCALI’YA KAPALI PAZARYERİ
Başkan Gürlesin, Goncalı Mahallesi’ne yapılacak yatırımlarla ilgili de şu müjdeleri verdi, “Goncalı Mahallemizle ilgili birçok projemiz var. Mahallenin içinden geçen Goncalı çayının 300 metrelik bir kısmı yıkılan koruma duvarları nedeniyle sel baskınlarına neden olmakta. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için DSİ’nin görev alanında olmasına rağmen bu çalışmayı Pamukkale Belediyesi olarak biz yapacağız. Ayrıca 14 bin metrekare bir alanımız var. Mahallemizde bu noktaya park, kapalı pazar yeri ve muhtarlık binasının içinde yer aldığı büyük bir hizmeti getireceğiz. Bu çalışmalarımızla Goncalı mahallemize birçok hizmeti bir anda getirmiş olacağız. Bu yatırımlarla da mahallemizin hizmet anlamında özlemlerini gidermiş olacağız. Bölgemize yapılan yatırımların hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu