REKLAMI GEÇ

Gözler’de tarla günü etkinliği

Gözler’de tarla günü etkinliği

Pamukkale’nin Gözler Mahallesi’nde tarla günü etkinliği düzenlendi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, etkinlikte yörenin kekik ve ada çayı üreticileriyle bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2016 Çarşamba, 16:36

Üreticilerle sohbet eden, onların isteklerini dinleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, daha sonra kekik, ada çayı ve üretimine başlanan lavanta bahçelerini gezdi.

denizli-huseyin-gurlesin-kekik-1

Aromatik bitkilerin farklı bir güzellik yarattığını belirten Gürlesin, üreticilere “her zaman yanınızdayız” mesajını verdi.

Gözler’in en uzak mahallelerinden olduğunu anımsatan Gürlesin, “Bu mahallemizin en büyük özelliklerinden birisi de kekik üretiminde ön sıralarda olması. Kekik üretiminin başkentindeyiz. Ayrıca bu bölgemiz adaçayı üretiminde de ciddi anlamda söz sahibi. Gözler mahallemiz dahil ilçemizde Türkiye’nin yüzde 60, dünyanın ise yüzde 50 kekik üretimini yaptığımızı vurgulamak istiyorum. Böylesi önemli bir ürünün dış pazarlara aktarıldığı bir yerde Pamukkale Belediyesi olarak üst yapıdan tarımsal arazilerin yollarının düzenlenmesine, üreticilerimizin talep ettiği ihtiyaçların giderilmesine kadar ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. 3 milyon liralık bir yatırımdan söz ediyorum” dedi.

denizli-huseyin-gurlesin-kekik-2

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu