REKLAMI GEÇ

Gürlesin muhalefeti tehdit etti

Gürlesin muhalefeti tehdit etti

Pamukkale Belediye Meclisi’nde tansiyon düşmüyor. Ekim ayı toplantılarının ilk birleşiminde Melike Basmacı’nın bir belediye çalışanıyla yaşadığı sorunun damga vurduğu Pamukkale Belediye Meclisi’nde bu kez borçlanma yetkisi gerginliği yaşandı. Başkan Gürlesin, kendisine 50 milyon liralık borçlanma yetkisinin verilmemesi halinde muhalefeti yatırımları engellediği için halka şikayet etmekle tehdit etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 6 Ekim 2015 Salı, 19:12

Pamukkale Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarını sürdürüyor. Hüseyin Gürlesin’in başkanlık ettiği Ekim ayı ikinci birleşiminde 2016 bütçesinde yer alan 50 milyon liralık borçlanma yetkisi talebi tartışma yarattı.

CHP grubu adına söz alan Başkan Vekili Yılmaz Doğan, hangi mahalleye nelerin yapılacağının yazıldığını, ancak bunların maliyetlerinin ve yatırım süreçlerinin net olmadığını belirterek, bunların kendileriyle paylaşılmasını istedi.

denizli-pamukkale-meclis-ic-1
CHP’DEN BORÇLANMAYA HAYIR
50 milyon liralık borçlanma yetkisi talebini kabul etmeyeceklerini belirten Doğan, “Siz 2015 bütçesi görüşülürken, yatırımları öz kaynaklarla yapacağınızı ve borçlanmaya gitmeyeceğinizi söylemiştiniz. Şimdi ne değişti, yatırım için üstelik de 50 milyon lira gibi büyük bir rakam istiyorsunuz. Hizmet önceliklerimizi iyi belirler ve planlı bir şekilde yol alırsak, tüm bunları öz kaynaklarımız ile yapabiliriz. Borç yiğidin kamçısıdır ama ayağımızı da yorganımıza göre uzatmalıyız” dedi.

denizli-pamukkale-meclis-ic

MHP ÇEKİMSER
MHP adına söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Erdoğan Er ise komisyonun erken toplandığını ve erteleme taleplerinin karşılık bulmadığını belirterek, “Eğeri ben o komisyona katılıp, sürecin içinde yer alsaydım kararımız değişebilirdi. Ama, şimdi çekimseriz” dedi.

denizli-pamukkale-meclis-ic-2
GÜRLESİN SERT ÇIKTI
Borçlanma yetkisi ile ilgili muhalefetin eleştirilerine sert yanıt veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Bağbaşı’nda yapılacak Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi, Cumhuriyet, Fatih, Deliktaş ve İncilipınar mahallelerindeki üst yapı çalışmaları, Dokuzkavaklar’da yapılacak sağlık merkezi, 15 Mayıs Mahallesi’nde katlı otopark ve üst geçitler için kaynağa ihtiyaç duyduklarını söyledi. Tüm bu yatırımlarda kullanmak üzere İller Bankası’ndan 50 milyon lira kredi almayı planladıklarını anlatan Gürlesin, muhalefeti tehdit etti.
Gürlesin, “Eğer siz borçlanma yetkisine evet demezseniz, ben de Bağbaşı Mahallesi’ne gittiğimde, buradaki vatandaşlara ‘yapacağımız Kültür Sanat ve Yaşam Merkezi’ne CHP ve MHP hayır dedi’ derim. Bunu peşinen söylüyorum, katları açık oynuyorum. Sizi halka şikayet ederim” dedi.

BİZ DE SİZİ ŞİKAYET EDERİZ
Gürlesin’in tehtidi, muhalefetin tepkisini çekti. CHP adına yeniden söz alan Grup Başkan Vekili Yılmaz Doğan, başkanın tavrının yanlış olduğunu belirterek, “O zaman biz de Kuşpınar Mahallesi’ne gidip, “sizin mahalleniz ile ilgili Pamukkale Belediyesi’nin bir yatırımı olmadığı için borçlanmaya hayır dedik deriz. Biz de sizi halka şikayet ederiz” diye konuştu.

denizli-pamukkale-meclis-ic-3
BORÇLANMA YETKİSİ KABUL EDİLDİ
Gergin bir ortamda süren oylama sunulan borçlanma yetkisi, CHP’nin hayır, MHP’nin çekimser oylarına karşı, AK Parti’nin oylarıyla kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 14 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 29Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu