REKLAMI GEÇ

Güzelköy’ün 18. madde çilesi

Güzelköy’ün 18. madde çilesi

Bütünşehir uygulamasıyla 2009’da Denizli merkeze bağlı mahalleye dönüşen Güzelköy’de, 18. madde uygulaması tamamlanmadığından, vatandaşlar elektrik ve su aboneliği almakta sıkıntı yaşıyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2014 Salı, 11:32

Kent merkezine 12 kilometre uzaktaki Güzelköy, Bütünşehir Yasası ile köy tüzel kişiliğini kaybederek, mahalleye dönüştü. Alevi, sünni ve muhacirlerin bir arada yaşadığı 4 bin 500 nüfuslu Güzelköy’ün durumu mahalle olmasıyla birlikte “iki arada bir derede kalmaya” dönüştü.

Güzelköy’ün mahalle olmasının ardından ruhsatsız yapılan birçok yapıya verilen elektrik aboneliği iptal edildi. Yeniden abonelik başvurusu yapıldığında ise, 18. madde uygulaması tamamlanmadığından olumsuz yanıt verildi. İşyeri açmadan iskan ruhsatına kadar birçok konuda sıkıntı yaşanması da Güzelköylüleri canından bezdirmiş durumda.

ic-gunay-kalkan

“BİTTİ DİYORLAR AMA ÇALIŞMA YOK”
Güzelköy’de aza olarak görev yapan Güney Kalkan, 2014 yerel seçimlerin ardından birçok kez Büyükşehir ve Pamukkale belediyelerine giderek yetkililerle görüştüklerini, sorunlarını tüm detaylarıyla dile getirdiklerini, ancak şu ana kadar bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Güzelköy’e 5 yıldan beri bir çivi bile çaktırılmadığın, işyeri açılamadığını anlatan Kalkan, “Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile görüştük. Bize 18. madde uygulamasının tamamlandığını, tapu ve kadastro işlemlerinin devam ettiğini söylendi. Bunu büyükşehir olmadan önce Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’da söylüyordu bize. Şu anda bir gerçek var, o da mahalle sakinlerinin mağduriyeti” dedi.

ic-ibrahim-kiyrak

ELEKTRİK ABONELİKLERİ DE İPTAL
Mahalle sakinlerinden İbrahim Kıyrak, mahalle olduktan sonra elektrik aboneliğinin iptal edilmesinden yakınarak, “Mahalle olduktan sonra, iki yıl AYDEM’e fatura ödedik. Sonra ‘mühendislik hatası’ olduğu gerekçesiyle aboneliğimiz iptal oldu. Mahalle’de 70 ailenin aboneliği bu şekilde iptal edildi ve abonelik evraklarında sahtecilik suçlamasından yargılandık. Mahkeme’de aklanmamıza rağmen yeni abonelik alamadık. Şimdi de ruhsat alamadığımız için elektrik aboneliği vermiyorlar. Birçok aile evlerini boşaltıp kiraya çıkmak zorunda kaldı. Mahalle olmanın bedelini çok ağır ödüyoruz” dedi.

ic-cuma-tunc

“HİZMET VERMEDEN KARŞILIĞINI ALIYORLAR”
Mahalle sakinlerinden Cuma Tunç da yaşadıkları sıkıntıyı “Kanalizasyonumuz yok. Atıklarımız foseptik çukurlara gidiyor. Bazılarının yılda bir kere, bazıları ise üç yılda bir vidanjörlerle çekiyoruz. Bunun için de belediyeye 50 TL gibi bir ücret ödüyoruz. Ayrıca, kanalizasyonumuzun olmamasına rağmen DESKİ’ye ödediğimiz 14 TL’lik su faturasına, 4.80 TL atık su ücreti, 2.48 TL katı atık ücreti, 1.92 Çevre Temizlik Vergisi adı altında ücret alınıyor. KDV’si ile birlikte fatura 25 TL’ye yükseliyor. Bu haksızlık değil mi? Bari kanalizasyonu olmayan yerlerden atık su ücreti almasınlar” sözleriyle dile getirdi.

ic-hakan-keser

“MAHALLE OLMAK BİZE AĞIR GELDİ”
Güzelköylülerin çoğunun geçimini tarımla sağladığını ifade eden Hakan Keser ise, “Gençlerin çoğu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda çalışır. Kazancımıza göre bir yıl subasmasını,sonra duvarlarını ve çatısını yaparız. Evlerimizi böyle böyle tamamlarız. Başladığımız tarihte aldığımız elektrik ve su aboneleikleri şimdi iptal edildi. Artı, kaçak olduğu gerekçesiyle ağır cezalarda ödedik. Mahalle olmak bize ağır geldi” diye konuştu.

SORUNLAR BİTMİYOR
Güzelköy mahallesinin bir diğer sorunu ise, Çürüksu’daki kirlilik. Çürüksu’dan sulama suyu aldıklarını söyleyen mahalle sakinleri, nar ağaçlarının hastalık bulduğunu iler sürdü. Mahallenin yakınında üretim yapan bir tekstil fabrikasından gürültü nedeniyle şikayetçi olan Güzelköylüler,“Bazı günler sabah erken saatlerde, bazı günler ise akşam saatlerinde çıkan gürültünün son derece rahatsız” ifadesini kullandı.

MECLİS GÜNDEMİNE DE GELDİ
CHP Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Doğan da, Güzelköy Mahallesi’nde 18. madde uygulamasının tamamlanamaması nedeniyle yaşanan sıkıntıyı Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e aktardığını kaydetti.
Başkan Gürlesin de aynı sorunun Karakova Mahallesi’nde de yaşandığına işaret ederek, “Belediye olarak bizim yapacağımız bir şey yok. Biz 18. madde uygulaması çalışlarının bitmesini bekliyoruz. Ayrıca orada itirazlar da var. İtirazların sonuçlanmasını bekliyoruz. Şimdilik yapacağımız bir şey yok” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 18 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 17 30Parçalı Bulutlu