REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Pamukkale Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Denizli’nin yeni ve en büyük ilçesi Pamukkale Belediyesi, yerel seçimlerin ardından ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, komisyonlara üye seçimleri yapıldı, meclis divan üyeleri oylamayla belirlendi. 5 kişiden oluşan komisyonlarda Ak Parti, meclisteki temsil sayısıyla orantılı olarak 3 kişiyle çoğunluğu elinde bulunduruyor.

/ DENİZLİHABER / 13 Nisan 2014 Pazar, 14:27

Pamukkale Belediye Meclisi, kendisine ait meclis solonu bulunmadığı için ilk birleşimini Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin meclis salonunda gerçekleştirdi. 

Toplantının açılışında konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, seçim sonrası oluşan yönetim ve meclisin, Pamukkale’ye en iyi şekilde hizmet etmeye çalışacağını belirtti.
İlk olarak meclis divanı oylamayla belirlendi. Meclis 1. Başkanvekilliği’ne Haluk Değirmenci, 2. Başkanvekilliği’ne ise Adnan Kaya seçildi. Nihat Akın ve Sibel Doğruöz ise katip üyeliklere getirildi.
Daha sonra belediye encümen üyeleri seçildi. 3 kişilik encümenin tamamına Ak Parti’li üyeler getirildi. Mehmet Ali Yılmaz, Aynur Akdemir ve Muharrem Özen, Pamukkale Belediyesi encümenini oluşturdu.

İŞTE GÜRLESİN’İN YARDIMCILARI
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, belediye başkan yardımcılıklarına Selim Arkan ve Fahrettin Göksu’yu getirdiğini belirterek, meclisi bilgilendirdi.

ic
KOMİSYONLARDA AK PARTİ AĞIRLIĞI

İlk birleşimde meclis komisyonları da seçimle oluşturuldu. Normalde 3 kişi olması gereken komisyonlardaki üye sayısı, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in önerisiyle 5’e çıkarıldı. Meclisteki mevcut dağılıma göre komisyonlar, 2 AK Parti ve 1 CHP’li üyeden oluşacak, MHP dışarıda kalacaktı. Gürlesin’in meclisten kabul gören önerisi ile 5 kişiden oluşan komisyonlarda, AK Parti 3, CHP ve MHP ise 1’er üye ile temsil edildi.

İŞTE KOMİSYONLAR VE ÜYELER

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU
1-Alparslan Albay (AK PARTİ)
2-Süleyman Gedik (AK PARTİ)
3-Kadir Keskin (AK PARTİ)
4-Kerim Kıvrak (CHP)
5-Nihat Aracı (MHP)

İMAR KOMİSYONU
1-Nihat Akın (AK PARTİ)
2- Turgut Özkan (AK PARTİ)
3-Kadir Erken (AK PARTİ)
4-Osman Bartal (CHP)
5-Server Munis (MHP)

İDARİ VE DİĞER İŞLER KOMİSYONU
1-Hüseyin Kaya (AK PARTİ)
2-Arif Özeren (AK PARTİ)
3-İbrahim Çelebioğlu (AK PARTİ)
4-Özkan Arslan (CHP)
5-Hasan Tiryaki (MHP)

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU
1-Hüseyin Karadeniz (AK PARTİ)
2-Ayşe Doğan (AK PARTİ)
3-İbrahim Çelebioğlu (AK PARTİ)
4-Mehmet Cansever (CHP)
5-Erdoğan Er (MHP)
Daha sonra Pamukkale Belediyesi’nin gelir-gider bütçesi ve norm kadrosu ile ilgili maddeler, komisyonlara havale edildi.

6 KADIN ÜYE
Pamukkale Belediye Meclisi Başkan Hüseyin Gürlesin ile birlikte Ak Parti’den 20, CHP’den 10, MHP’den 8 meclis üyesinden oluştu. 38 üyeli mecliste 3’ü Ak Parti, 3’ü de CHP’den olmak üzere 6 kadın üye yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 14 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 12 29Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu