REKLAMI GEÇ

Vekile elini uzatmayan personele ne yapacaksınız?

Vekile elini uzatmayan personele ne yapacaksınız?

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ile Pamukkale Belediyesi’nde görevli bayan çalışan arasında “Elini uzatmama” tartışması, meclise taşındı. CHP Grubu, yapılanı saygısızlık olarak değerlendirdi ve “Gereği yapılacak mı?” diye sordu, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Basmacı’nın tavrını eleştirdi. Meclis, Ekim ayı toplantılarına bu tartışmaların gölgesinde başladı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2015 Pazartesi, 20:41

Pamukkale Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantılarına başladı. 2016 yılı bütçesi ile belediye vergi, resim, harç ve üret tarifelerinin belirleneceği Ekim ayı toplantılarının ilk birleşimi gergin başladı.

ELİNİ UZATMAYAN BELEDİYE PERSONELİNİ ŞİKAYET ETTİ
Toplantıda gündem dışı söz alan CHP’li üye Mustafa Çallıca, Denizli Milletvekili Melike Basmacı, CHP Grup Başkan vekili Yılmaz Doğan ile partililerden oluşan grubun, Pamukkale Belediyesi’sinde karşılaştıkları olayı gündeme taşıdı.
Çallıca, “Pamukkale Belediyesi’ni ziyaret ederek personel ile selamlaşmak istenmiştir. Grup, personelin çalışmasını engel olmamak, aksatmamak için mesai saati öncesi belediyeye gelerek, kapıda personelle buluşmuştur. Ancak, bir personeliniz, hoş olmayan tavır sergilemiştir. Bu personel hakkında herhangi bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Veya yaptınız mı?” diye sordu.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ İNCELİYORUZ
Yaşananların kendisine aktarıldığını ve konuyu bildiğini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çalışan kadar Milletvekili Melike Basmacı’nın tavrının da hoş olmadığını söyledi.
Gürlesin, “Biz 7 Haziran seçimleri öncesi de böyle bir çalışmaya hayır demedik. Milletvekili, saat 08.45’e kadar orada idi. Ancak, bir personelin elini uzatmamasını bir siyasetçinin hoş görmesi gerekirdi. Basmacı bir büyük olarak olayı yatıştırmak yerine beni aradı ve ‘Bu personel için gerekeni yapacak mısın? Yoksa ben yapayım mı? Yoksa bu personel sizin yakınınız mı?’ tarzındaki yaklaşımı çok hoş değildi. Ama yine de güvenlik kameralarındaki görüntüleri inceliyoruz” yanıtını verdi.

188 MİLYON LİRALIK BÜTÇE KOMİSYONDA
“Personel vekile eline uzatmak zorunda mı?” tartışmaları çerçevesinde başlayan birleşim, Pamukkale Belediyesi Encümenince hazırlanan 188 milyon liralık 2016 yılı tahmini bütçenin gündeme alınmasıyla sürdü. 138 milyon lirası belediye gelirlerinden oluşan ve 50 milyon lira İller Bankası’ndan borçlanmayı öngören tahmini bütçe, incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Yorumlar

tolga ergün   -  Bağlantı 6 Ekim 2015, 08:30

Tarafsızca söylüyorum, örnekleri de var. Tam tersi bir durum olsaydı o CHP li el sıkmayan işinden olurdu, daha da iş bulamazdı!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 18 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 17 30Parçalı Bulutlu