REKLAMI GEÇ

42 yıllık anılar tazelendi

42 yıllık anılar tazelendi

Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği düzenlediği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) gezisine eşleriyle birlikte katılan gaziler, 42 yıl önce savaş için ayak bastıkları topraklarda anılarını tazeledi. Duygulu anlar yaşayan gaziler, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2016 Cumartesi, 11:29

Pamukkale ilçesinde ikamet eden Kıbrıs gazilerine yönelik düzenlenen KKTC gezisine 20 gazi eşleriyle birlikte katılırken, onlara Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile meclis üyeleri de eşlik etti. Gaziler, üç gün süren Kıbrıs gezisinde, Rumların katliamlar yaptığı Atlılar, Sandallar ve Muratağa ile yüzlerce Türk’ün toplu olarak gömüldüğü Katliam Çukuru’nun bulunduğu bölgeye gitti. Şehitlikleri ziyaret edilerek, Barış Harekatı’nda hayatını kaybedenler için dualar edildi.

gaziler_kibris_gezisi-ic-4

KATLİAMLARIN CANLI TANIĞIYLA SOHBET
Ziyaretler sırasında o günleri yaşayanlarla da sohbet edildi. Karısı ve 5 çocuğu katledilen Kamil Meriç, “Türk ordusu karşısında tutunamayan Rum-Yunan ikilisi, hızla geri çekilmeye başladı ve 3 köyde katliam yaptılar. Kadın ve çocukların topluca gömüldüğü Katliam Çukuru bulunup açılmaya başlandığında ilk olarak eşim ve onun boynuna sımsıkı sarılmış 1,5 yaşındaki oğlum bulunuyor. Oğlumun üzerinden 40 mermi çıktı. Diğer yavrularımda kazıda yanyana kurşuna dizilmiş halde bulundu. O katliamlardan ve zulümden Kıbrıs Türkünü kurtaran ordumuzu, Mehmetçiğimizi yüce yaradanım daima güçlü kılsın. Bu soykırımı, vahşeti ömrüm yettiğince herkese anlatmaya devam edeceğim” dedi.

gaziler_kibris_gezisi-ic-1

ERHAN UZUN PAŞA’YA ZİYARET
Lala Mustafa Paşa Camisi’ni gezen Gürlesin ve gaziler, Denizli 11. Piyade Tugay Komutanlığı görevinde bulunan, halen Kıbrıs Güvenlik Kuvvetleri Komutanı olan Tümgeneral Erhan Uzun’u ziyaret etti. Denizli heyetini sıcak bir şekilde karşılayan Uzun, bir süre sohbet etti.

gaziler_kibris_gezisi-ic-3

BOĞAZKÖY ŞEHİTLİĞİ’NE GİTTİLER
Barış Harekatı’nda şehit düşen ve aralarında Denizlililerin de bulunduğu 327 Mehmetçik ile 26 Kıbrıs mücahidinin ebedi istirahatgahı olan Boğazköy Şehitliği ziyareti edilerek, çelenk konuldu. Gürlesin ayrıca, Pamukkale’nin kardeş şehri olan Dikmen Belediyesi’ne giderek, ziyarette bulunarak Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ile görüştü.

RAUF DENKTAŞ’A DUA
Gazilerin ikinci durağı Lefkoşa oldu. KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaşı mezarı başında ziyaretin ardından kafile, Lefkoşa’daki Büyük Han, Selimiye Camii, Barbarlık Müzesi, Rum Kesimi’ne açılan kapı ve Yiğitler Burcu gezildi. Gezinin 3’üncü gününde Girne’ye giden kafile, İbret Müzesi olarak da anılan Mavi Köşk ile Girne Kalesi’ni gezdi.

gaziler_kibris_gezisi-ic-2

“GAZİLERİMİZ DE BİZ DE MUTLU OLDUK”
Geziyle ilgili bir değerlendirme yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak gazilere her zaman büyük önem verdik. Gazi Mağusa, Lefkoşe ve Girne olmak üzere üç gün süren gezimizde gazilerimizin heyecan mutlulukları bizleri de ziyadesiyle mutlu etti” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 18 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 17 30Parçalı Bulutlu