REKLAMI GEÇ

AK Partili belediyeye MHP’li vekil

AK Partili belediyeye MHP’li vekil

AK Parti ile MHP arasında bir süredir devam eden “Cumhur İttifakı” görüşmelerinin en somut örneği Denizli’de yaşandı. Pamukkale Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bazı temaslarda bulunmak üzere yurt dışına çıktı, yerine de pek alışılmadık bir vekalet görevlendirmesi yaparak MHP’li Ahmet Durmaz’ı bıraktı. AK Partili başkanın MHP’li meclis üyesine vekalet vermesi, “İttifakın en somut göstergesi” olarak yorumlandı. Ancak, Durmaz, Gürlesin’in daha önce de MHP’li üyelere vekalet verdiğini söyledi, 15 gün önce de Erdoğan Er’i vekil tayin ettiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2018 Cumartesi, 14:29

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin adayını destekleyeceklerini açıklamasıyla başlayan “Cumhur İttifakı” Türkiye’nin ilk gündem maddelerinden biri olması özelliğini sürdürüyor.

Genel merkezler düzeyinde görüşmeler, açıklamalar ve değerlendirmeler birbirini izlerken, Denizli’den bu ittifaka yönelik somut bir adım geldi.

Bazı temaslarda bulunmak ve görüşmeler yapmak üzere yurt dışına çıkan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yerine vekil olarak AK Partili bir meclis üyesi yerine, MHP’li Ahmet Durmaz’ı bıraktı.

MHP’li Durmaz, Gürlesin’in yurt dışında bulunacağı Cumartesi ve Pazar günleri başkanlığa vekalet edecek ve tüm yetkilerine sahip olacak.

İTTİFAKIN EN SOMUT GÖSTERGESİ
Pamukkale’nin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 40. maddesinde düzenlenen “Başkan vekili görevlendirme” maddesine uygun. Kanunda, başkan vekili görevlendirmeyi kapsayan maddede, “Belediye başkanı izin, hastalık veya başka bir sebeple görev başında bulunduğu hallerde, bu süre içinde kendisine vekalet etmek üzere, belediye meclis üyeleri arasından birini başkan vekili olarak görevlendirir” ifadeleri yer alıyor.

AK Partili belediye başkanının MHP’li meclis üyesini başkan vekili olarak görevlendirmesi, iki parti arasında bir süredir devam eden “Cumhur İttifakı”nın en somut yansıması olarak yorumlanıyor.

DURMAZ: “BU İLK DEĞİL”
AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e hafta sonu vekalet edecek olan Ahmet Durmaz, bu görevlendirmenin ilk olmadığını söyledi. 15 gün önce MHP Grup Başkanvekili Erdoğan Er’in belediye başkanına vekalet ettiğini belirten Durmaz, “Geçmişte de bunun örnekleri yaşandı. Teamüller gereği genellikle başkan partisinden bir meclis üyesine vekalet verir. Ancak zaman zaman bu tür görevlendirmeler de oluyor. Büyükşehir olmadan önce Osman Zolan da rahmetli Mehmet Fevzi Yeniçeri’ye vekalet vermişti” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu