REKLAMI GEÇ

  Bayat ekmek kampanyası genişliyor

  Bayat ekmek kampanyası genişliyor

Pamukkale Belediyesi, geçtiğimiz yıl 140 kutu ile başlattığı bayat ekmek toplama çalışmasını artırdı. Rakamı 550’ye yükselten Pamukkale Belediyesi, toplanan ekmekleri hayvan barınaklarına gönderiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2016 Cuma, 13:39

Ekmek israfının önüne geçilebilmesi için geçtiğimiz yıl geliştirilen projeyle ilçenin farklı bölgelerine 140 bayat ekmek toplama kutuları yerleştirilmişti. Kampanyanın ilgi görmesi üzerine çalışmaları yoğunlaştıran Pamukkale Belediyesi, bayat ekmekleri topladığı kutu sayısını kısa sürede 550’ye yükseltti.

“VATANDAŞLARIMIZIN DUYARLILIĞI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”
Çevre sağlığı ve geri dönüşüme Pamukkale Belediyesi olarak büyük önem verdiklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “O çalışmalarımızdan bir tanesi de ekonomik olarak ülkemize büyük kayıplar yaşatan ekmek israfı oldu. Ekmek israfının önüne geçmek için ilçemizde geçtiğimiz yıl ortasında bayat ekmek kutuları projemizi başlattık. Büyük bir değer olan ekmeğin, nimetin israfının önüne geçilmesi noktasında önemli bir adım atmış olduk. İlk etapta 140 adet bayat ekmek kutusu ilçemizin çeşitli noktalarına yerleştirildi. Konuyla ilgili bilinçlendirme çalışmalarımız ve vatandaşlarımızın bayat ekmek kutularımıza ilgisi nedeniyle bu sayıyı kısa zamanda 550’ye çıkardık. Büyük kısmı ekmek kutularımızın yerleştirildi. Planlamalar çerçevesinde ekiplerimiz ekmek kutularını mahallelerimize koymaya devam ediyor. Bu sayede büyük oranda ekmeklerin çöpe gitmesini engelliyoruz” dedi.

EKMEKLER BARINAKLARA GİDİYOR
Burada toplanan bayat ekmekleri hayvan barınaklarına, hayvan yetiştiricilerine gönderdiklerini belirten Başkan Gürlesin, “Dinimiz, ‘Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz’ diye emir buyuruyor. Ekmek yenilmediyse, bayatladıysa vatandaşlarımız bu kutularımızı kullansınlar. Vatandaşlarımız duyarlı davranmalarını ve bu bayat ekmek kutularını kullanmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu