REKLAMI GEÇ

Çapar: Müvekkilim suç işlememiştir

Çapar: Müvekkilim suç işlememiştir

Jandarmanın Gözler’de yaptığı kaçak içki operasyonuyla ilgili hakkında işlem yapılan A.A.nın avukatından açıklama. Avukat Bekir Çapar, 4733 sayılı kanun kapsamında ortada suç unsurunun bulunmadığını söyledi, “Müvekkilim oğlunun düğününde ikram etmek üzere aldığı içkilerin kaçak konumunda değerlendirilmiştir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2017 Perşembe, 15:08

Pamukkale’nin Gözler Mahallesi’nde jandarmanın gerçekleştirdiği operasoyda 253 litre rakı, viski ve şarap ele geçirilmiş, içkilerin kaçak olduğu ve bir kişi hakkında da yasal işlem başlatıldığı açıklanmıştı.

Jandarma operasyonunun haberlere konu olmasının ardından operasyonun yapıldığı A.A.nın avukatı Bekir Çapar açıklama yaptı.

Ortada bir suç unsurunun bulunmadığını belirten Çapar, “4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kanunu’nun 8. Maddesi 1. Fıkrası, ticari amaç olmaksızın kendi ürettiği ürünleri kullanarak 50 kilogramı aşmayan kıyılmış tütün veya 350 litreyi aşmayan fermante alkollü içki imal edenler haricinde” şeklinde düzenlenmiştir. Sözkonusu kanun hükmüne göre müvekkilim A.A.nın iddia edildiği üzere işlediği bir suç yoktur. Müvekkilim, operasyonun yapıldığı 6-8 Ekim tarihleri arasında oğlunun kentimizin tanınmış siyasetçilerinin de katıldığı düğününü yapmıştır. Müvekkilim alkollü içecek bayilerinden aldığı bandrollü rakı, viski ile hazırladığı kurma şaraplar, 70’lik ve 100’lük tabir edilen şişelerden 35’lik tabir edilen şişelere bölünerek, düğüne katılan ve alkol tüketen davetlilere ikram edilmek üzere konutta bulunmaktayken, söz konusu operasyon yapılmıştır. 4733 sayılı kanunu ihlal eden bir durum yoktur. Kaçak içki imal edilmemiş, satışı yapılmamış, yalnızca düğünde ikram edilmek üzere alınmıştır. Müvekkilimin oğlunun düğündeki eğlencesine gölge düşürülmüştür. Müvekkilim kolluk kuvvetlerine yaptığı savunmada konuya ilişkin bilgi ve belgeleri arz etmiştir. Muteber şahıs müvekkilim adına kamuoyunun bilgisine sunarım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık