REKLAMI GEÇ

CHP Pamukkale’de grup kararı krizi

CHP Pamukkale’de grup kararı krizi

Siyaset kulislerine düşen ilginç bir kriz, çok konuşulacağa benziyor. İddiaya göre AK Partili Hüseyin Gürlesin’in belediye başkanlığı yaptığı Pamukkale Belediyesi’nin 2014 bütçesi hakkında iyi niyet göstergesi olarak yapılan grup kararı revizyonu, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu’yu çileden çıkardı. Tabu, alınan ilk karara sadık kalan kendisine yakın 2 meclis üyesinin dışında, gruptaki 8 üye için disiplin soruşturması başlattı. Tecrübesiz başkanın bu hareketi krize yol açtı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2014 Perşembe, 15:10

CHP Pamukkale Meclis Grubu ile İlçe Başkanı Osman Tabu arasında ‘grup kararı ihlali’ krizi yaşandığı öne sürülüyor.

İddiaya göre, Pamukkale Belediyesi 2014 bütçesi görüşmeleri öncesinde CHP Grubu, Tabu başkanlığında toplandı ve pürüzlü bazı maddeler nedeniyle bütçeye ret kararı aldı. Bu kararla bütçe görüşmesine katılan CHP Pamukkale Belediyesi Grubu’nun pürüzlü maddeler nedeniyle ret kullanacağını açıklaması üzerine Pamukkale Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Hüseyin Gürlesin ve kurmayları, bütçede itiraz konusu maddeleri gözden geçirdi ve CHP’ye hak verdi.

Başkan Gürlesin, CHP Grubu’na “itiraz ettiğiniz maddeleri düzeltelim” sözünü verdi. Bunun üzerine meclis görüşmeleri sırasında Grup Başkanvekili Oral Baş öncülüğünde bir araya gelen CHP Grubu, atılan olumlu adıma karşılık olarak çekimser oy verme kararı aldı. Oylama sırasında Osman Tabu’ya yakın meclis üyeleri Özkan Aslan ve Kerim Kıvrak, alınan ikinci grup kararına uymayarak, ret oyu kullandı.

Geçtiğimiz hafta yaşanan bu ilginç olayın ardından İlçe Başkanı Osman Tabu’nun, iyi niyet göstergesi olarak revize edilen grup kararına uymayan Aslan ve Kıvrak için savunma istemesi beklenirken çekimser oy kullanan Grup Başkanvekili Baş da dahil olmak üzere 8 meclis üyesinden savunma istediği öğrenildi.

Yine iddialara göre vekili dahil, 8 meclis üyesini disipline sevk etmek için savunma isteyen Tabu’nun bu hareketi tepkiye yol açtı. Uzun yıllar ilçe yöneticiliği ve il yöneticiliği görevleri ile Denizli Belediye Meclis üyeliği yapmış olan CHP Pamukkale Belediye Meclisi Üyesi Osman Bartal ile İlçe Başkanı Tabu’nun bu nedenle sert bir tartışma yaşadığı öğrenildi.

Tabu’nun, kendisiyle sert şekilde tartışan tecrübeli siyasetçi Bartal’ı CHP İl Disiplin Kurulu’na gönderdiği, buna karşılık diğer 7 meclis üyesi hakkındaki disiplin işlemini geri çektiği ileri sürülüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu