REKLAMI GEÇ

CHP’liler eleştirdiler ama “Evet” dediler

CHP’liler eleştirdiler ama “Evet” dediler

Pamukkale Belediye Meclisi’nde Zetinköy Mahallesi’ne özel sektör tarafından yapılarak Kredi Yurtlar Kurumu’na kiralanacak olan yurt ile ilgili madde tartışma konusu oldu. CHP’li üyeler “Ak Parti iktidarı belli bir kesime olanak mı sağlıyor?” itirazında bulundu. Tartışmaların ardından CHP’lilerin de “evet” oyu verdikleri madde oy birliği ile kabul edildi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 3 Ekim 2014 Cuma, 11:26

Pamukkale Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantılarının 3. oturumu gerçekleştirildi. Zeytinköy Mahallesi’nde özel sektör tarafından yapılarak Kredi Yurtlar Kurumu’na 15 yıllığına kiralanacak olan öğrenci yurdu için istenen izin ile ilgili madde tartışma konusu oldu. CHP’li Meclis üyesi Oral Baş, yurt yapımının “AK Parti iktidarının belli bir kesime olanak sağlaması” olup olmadığını sordu. Baş, “50 bini aşkın öğrencinin bulunduğu bir üniversiteye sahibiz. Tabi ki yurt şart. Yapılması fikrine katılıyoruz. Ancak yurt yapımı ardından yurt sahibi kiralamaktan vazgeçerse ne olacak? O kişiye biz rant sağlamış olacağız ve her yurt yapmak isteyene izin vermek mecburiyetinde kalacağız” dedi.

AK Parti’li Meclis Üyesi Arif Özeren ise Denizli’nin artık büyükşehir olduğunu ve yurt probleminin yaşanmaması için bu tür işlemlerin önünü açmak gerektiğini belirtti.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise belli bir kesime olanak sağlama niyetlerinin olmadığını belirterek, “Denizli’de yurt sıkıntısı var. Bu sıkıntının ortadan kaldırılması için çevreye zarar vermeden kontrollü olarak, bu ihtiyacımızı gidermeliyiz. Maddi durumu olmayan ailelerin çocuklarına barınma olanağı sağlamalıyız. Yapılacak olan kız yurdunun da bir nebze olsun ihtiyacı gidereceğini düşünüyoruz” dedi.
Tartışmaların ardından maddeyi eleştiren CHP’li üyelerin de oylarıyla yurt yapımına izin veren madde oy birliği ile kabul edildi.

PAMUKKALE BELEDİYESİNE 11 ARAÇ
Ayrıca Pamukkale Belediyesi’ne 2 kamyonet, 1 kamyon, 5 4×2 arazi aracı, 2 4×4 arazi aracı ve 1 8+1 minibüs olmak üzere toplam 11 araç alınması da oy birliği ile kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu