REKLAMI GEÇ

Cumhuriyet Mahallesi’nde bitmeyen çile

Cumhuriyet Mahallesi’nde bitmeyen çile

Pamukkale’nin Cumhuriyet Mahallesi sakinleri kanalizasyon çilesi yaşıyor. Mahallenin bazı sokaklarında kanalizasyon sisteminin olmaması vatandaşları canından bezdirdi. Pamukkale Belediyesi ve DESKİ arasında sıkışan mahalleli çözüm arıyor, bir sonuç elde edemiyor. Son çare olarak eylem yapan vatandaşlar, “Biz de vergilerimizi veriyoruz ama en rezil yaşayan da biziz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2017 Çarşamba, 16:05

Pamukkale’nin Cumhuriyet Mahallesi, artık neredeyse ülkenin büyük bir bölümünün unuttuğu kanalizasyon sorunuyla boğuşuyor. Mahallenin 3389, 3389-1, 3389-2, 3389-3, 1078, 1079 ve 1080 sokaklarında kanalizasyonun bulunmaması, halkı canından bezdirdi.

ÇARE BULAMAYINCA SOKAĞA ÇIKTILAR
Çaldıkları hiçbir kapıdan sonuç alamayan mahalle sakinleri son çare olarak sokağa çıkıp eylem yaptı. Tepkilerini dile getiren mahalle sakinleri kanalizasyon sistemi olmadığı için ilkel yöntemlerin kullanıldığını, bunun da çok sağlıksız bir ortam yarattığını söyledi.

Kokudan ne evlerinde, ne de sokakta duramadıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin seslerini duymasını ve çilelerine son vermesini istedi.

“BELEDİYE VE DESKİ ARASINDA GİDİP GELİYORUZ”
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Tamer Nalcı, yaşanan sorunun çözümü için atmadık adım bırakmadıklarını, ancak her seferinde yetkililerin kendilerini başlarından savdığını söyledi.

Nalcı, “Bu devirde, 2017’de kanalizasyon sorunu yaşıyoruz. Şaka gibi bir durum bu. Bazı sokaklarımızda kanalizasyon sistemi döşeli değil. Bu da çevreye hem sağlık, hem de çevre bakımından zarar veriyor. Çalmadık kapı bırakmadık. DESKİ’ye gidiyoruz, ‘Pamukkale Belediyesi yolu açsın yapalım’ diyorlar. Pamukkale Belediyesi’ne gidiyoruz ‘imar yok açamayız’ diyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

“SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör ise bölgede yaşanan sorunu bildiklerini ve çözüm için süreç gerektiğini söyledi. Yerleşim alanının havza koruma sınırı içinde kaldığını, bu nedenle de geçmişti bir düzenleme yapılmasının söz konusu olmadığını ifade eden Güngör, “Mecliste alınan havza sınırı ile ilgili kararın ardından bölgedeki çalışmalar yoğunlaştı. Bu sürecin ardından yolların düzenlenmesi için kamulaştırma da dahil tüm çalışmaları yapıyoruz. Bir de bu bölgede kot sıkıntısı bulunuyor. Bunun için de bir sistem arayışımız var. Önümüzdeki süreçte mahallede sorun kalmayacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 18 30Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 31Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 17 30Parçalı Bulutlu