REKLAMI GEÇ

Hobi için başladıkları işte hedef ihracat

Hobi için başladıkları işte hedef ihracat

Hasan ve Sunar Aksakal kardeşler, 3 yıl önce hobi olarak başladıkları ahşap işlemeciliği işini ileriye taşıdı, şimdi ihracata hazırlanıyor. Atıl durumdaki ahşap malzemelere hayal güçlerini de katarak otantik el sanatı ürünler yapan Aksakal kardeşler, ihracat yapmayı hedefliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2017 Pazar, 11:29

Pamukkale İlçesi’nin Bağbaşı Mahallesi’nde oturan Hasan ve Sunar Aksakal kardeşler, önce kendilerine bir atelye açıp, hayal güçlerini ahşaplara yansıtmaya başladı. İkili açtıkları atelyede kendilerine özgü bir tarzla akülü traktör, maket uçak, kitaplık, masa, sandalye, abajur, at arabası, televizyon ünitesi gibi ahşap ürünler üretti. Yaptıkları ürünlerin ham maddesi olarak atık ahşap ve odunları da kullanan Aksakal kardeşler ortaya çıkardıkları ürünler için Türkiye genelinden sipariş almaya başladı.

HEDEF İHRACAT
37 yaşındaki Hasan Aksakal, ahşap işlemeciliğini ağabeyiyle birlikte daha önce hobi olarak yaptıklarını, sonra da bunu meslek edindiklerini söyledi. Hedeflerinin yurt dışına ihracat yapmak olduğunu belirten Hasan Aksakal, şunları söyledi:
“Ahşap işlemeyi 3 yıldır yapıyoruz. Bu işe hobi olarak başladık. Atılan ahşapları kullanarak, hayal gücümüzü de ekleyerek yapmış olduğumuz ürünler insanların ilgisini çekti. Birden bire bir talep oluştu. Biz de bunu ticarete çevirdik. Şu an ara vermeden üretim yapıyoruz. Türkiye’nin çoğu yerinden talepler var. Müşterilerin hayal ettiği şeyleri de ahşaba yansıtabiliyoruz. Avrupa’dan da çok talep alıyoruz. Ama ürün göndermekte sıkıntı yaşıyoruz. Kargo maliyetleri yüksek olduğu için sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntıyı aşarsak hedefimiz ihracat yapmak” dedi.
Ahşap ürünlerin yoğun ilgi görmeye başladığını belirten 47 yaşındaki Sunar Aksakal ise, “İki kardeş otantik el sanatları üretmeye karar verdik. Bu işe çok ilgi duyuyorduk. Bir atölye açalım dedik. Sonra da ticari boyuta çevirmek istedik. Çok yoğun çalışıyoruz. Bizim amacımız atıl ahşapları, güzel ev ve mekan aksesuarları haline getirmekti. Bunu da başardık. Akülü arabalar, uçaklar, minyatür at arabalarını atıl ağaçlardan yapabiliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mart 2024 Salı 7 20Parçalı Bulutlu
20 Mart 2024 Çarşamba 8 13Yağmurlu
21 Mart 2024 Perşembe 4 15Çok Bulutlu
22 Mart 2024 Cuma 4 16Yağmurlu
23 Mart 2024 Cumartesi 3 17Parçalı Bulutlu