REKLAMI GEÇ

15 bin ekmek çöpe gitmekten kurtarıldı

15 bin ekmek çöpe gitmekten kurtarıldı

Pamukkale Belediyesi’nin ilçede çeşitli bölgelere yerleştirdiği kutular sayesinde, 15 bin adet ekmek çöpe atılmaktan kurtarıldı ve sokak hayvanlarının beslenmesi için değerlendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2017 Cumartesi, 12:13

Ülkemizin en çok israf edilen gıda maddelerinden olan ekmek, bayatladığında bir poşete konulup çöpe atılıyor. Bunu önlemek için harekete geçen Pamukkale Belediyesi, hazırladığı projeyi hayata geçirerek ilçede çeşitli noktalara “bayat ekmek kutuları” yerleştirdi.

Pamukkale Belediyesi’nin ilçe genelinde yerleştirdiği 550 bayat ekmek kutusu ile geçen yıl 15 bin ekmek çöpe gitmeden değerlendirildi. Belediye ekipleri tarafından belirli aralıklarla toplanan bayat ekmekler, hayvan barınakları başta olmak üzere, sokak hayvanlarının beslenmesinde ve besihanelerde değerlendiriliyor.

“EKMEK ÇÖPE GİTMESİN”
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İslam’ın “yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz” emrini anımsatarak, “Ekmek israfı günümüzün en önemli sorunlarından biri. İhtiyaçtan fazla alınan ancak bayatladığı için tüketilemeyen ekmekler daha önce çöpe atılıyordu. Biz ilçe genelinde 550 noktaya yerleştirdiğimiz bayat ekmek kutuları ile bayatlayan ekmeklerin toplanmasına imkan sağladık. Ekiplerimiz belirli aralıklarla bu kutularda biriken ekmekleri toplayarak hayvan barınakları, sokak hayvanları ve besihanelere gönderiliyor. Bu sayede insanların yemedikleri ekmekler diğer canlılara aktarılmış oluyor. Sadece 2016 yılında ilçemiz genelinde yaklaşık 15 bin ekmeğin israf olmasını önledik. Halkımızın bayat ekmek kutusunu aktif olarak bayatlayan ekmeklerin toplanmasında duyarlı olmalarını rica ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 12 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 11 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 11 28Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı