REKLAMI GEÇ

Bu mahallenin adı asırlardır değişmedi

Bu mahallenin adı asırlardır değişmedi

Pamukkale’nin Zeytinköy Mahallesi muhtarı Serkan Kar’ın araştırması bir gerçeği ortaya çıkardı. Muhtar Serkan Kar’ın, Osmanlı arşivlerinden yaptığı taramalar, Zeytinköy’ün adının bölgede bulunan zeytin ağaçlarından geldiğini ve asırlardır değişmediğini ortaya koydu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 29 Ocak 2017 Pazar, 14:15

Zeytinköy Mahalle Meclisi’nin ilk toplantısı, farklı bir çalışmayı da beraberinde getirdi.

Toplantıda gündeme gelen “Zeytinköy Mahallesi ismini nasıl aldı?” sorusuna yanıt bulabilmek için harekete geçen Mahalle Muhtarı Serkan Kar, çok kapsamlı bir araştırma yaptı.

Öncelikle resmi evraklar üzerinde bir araştırma yapan Muhtar Kar, “ Öncelikle resmi evraklar ile kendime yol çizdim ve Zeytinköy’ün 1943 yılında mahalle statüsüne kavuştuğunu öğrendim. Mahallemizin en yaşlı sakinleriyle de konuştuk” dedi.

Muhtar Kar, eline geçen Osmanlı dönemine ait tapu ile Zeytinköy Mahallesi’nin isminin çok eskilerden bu yana aynı olduğunu öğrendiğini belirterek, mahallenin isminin ise şimdiki adıyla zeytin yaylası olan yerde yüzyıllar öncesi dikilen zeytin ağaçlarından aldığını kaydetti.

Muhtar Kar, “Halen bir kısım zeytin ağacı yaylanın bazı bölümlerinde mevcut. Zeytinköy adı Osmanlı döneminde verilmiş ve günümüze kadar aynı isim kullanılmış. Ayrıca çalışmalarımızda mahallemizde Rumlardan kalan bir değirmen olduğunu da tespit ettik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu