REKLAMI GEÇ

Hendek kazılarıyla fay hattı aranıyor

Hendek kazılarıyla fay hattı aranıyor

Pamukkale’nin Küçükdere Mahallesi’nde hendek kazıları yapılarak, bölgeden geçen fay hattının izi aranıyor. Bu çalışma, hazırlanacak imar planına ışık tutacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2016 Perşembe, 12:04

Pamukkale Belediyesi, sınırları içerisinde yer alan ve köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde imar planlaması hazırlığı yapıyor. Bu mahallelerden birisi olan Küçükdere’de, planlama öncesi “sismoloji” çalışması başlatıldı.

kucukdere_hendek_kazisi-ic

İMAR PLANINA YÖN VERECEK
Küçükdere Mahallesi’nde, jeoloji mühendisi Özer Tunçtürk, Süleyman Saka ve Mete Hançer’den oluşan ekip, MTA’nın yayınladığı haritalardan yola çıkarak deprem üretebilecek fay hatlarını bulabilmek için hendek açıyor.

Çalışmayla ilgili bilgi veren Tunçtürk, “İmar planı yapılacak alanlarda aktif fay hattı olup olmadığının, varsa nerelerden geçtiğinin belirlenmesi gerekiyor. Biz de bu çalışmamızda MTA’nın verilerinden yola çıkarak olası aktif fay hattının geçtiği noktayı bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar

Özer Tunçtürk   -  Bağlantı 20 Mayıs 2016, 17:26

Bu konu üzerinde yazacak çok şeyin var,ama burası uygun ortam değil. yapılan çalışma çalışmaların sadece küçük bir bölümüdür.Uyduyu biliyor olmanızada sevindim.Saygılarımla…

Özer Tunçtürk   -  Bağlantı 20 Mayıs 2016, 17:24

Sevgili Bakış açısı; Belli ki fay konusunda yeterli bilgi birikiminiz yok. Maalesef bilginizin olmadığı bir konuda fikrinizin olması çok üzücü…Öncelikle küçümsemeye çalıştığınız olay bakanlığın istediği bir çalışmadır.İşin yapan bir Doçenttir.

Bakış Açısı   -  Bağlantı 19 Mayıs 2016, 18:48

Millet uydudan görüntüleme ile yapıyor, bunlar kazarak. Gülsem mi üzülsem mi bilemedim. Belediye’nin de işi uzmanlarına sormamakta direnmesi daha da bir trajik mi çıkarsal mı bilemedim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu