REKLAMI GEÇ

Dokuzkavaklar yeşil alan satışı iptal oldu!

Dokuzkavaklar yeşil alan satışı iptal oldu!

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 Kasım 2018 tarihinde açık arttırma ile ihale edilen Dokuzkavaklar semtindeki yeşil alan arsalarının satış işlemi durduruldu. Pamukkale semt polikliniği önünde mahalle sakinleri tarafından basketbol sahası olarak kullanılan park alanı için 2017’de plan değişikliğine gidilmiş, Denizli BŞB üzerinde 4 ayrı arsa belirleyerek satışa çıkarmıştı. Arsa satışı kamuoyu ve Mimarlar Odası ile TMMOB Denizli İKK’nın tepkisine neden olmuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2019 Cuma, 12:39

Pamukkale İlçe sınırları dahilindeki Dokuzkavaklar semtinde satışa çıkan ve kamuoyunda tartışmalara neden olan arsaların satışı işlemi, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından iptal edildi.

Hastane önündeki basketbol sahasının da içinde olduğu yeşil alan üzerinde planlanan arsalar, 7 Kasım tarihinde ihaleye çıkarılmış, aynı gün gerçekleşen satış sonucu elden çıkarılmıştı.

Satış öncesi Mimarlar Odası Denizli Şubesi ve TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu tarafından eleştirilen arsa ihalesi, daha sonra bölge sakinlerinde katıldığı basın açıklamasıyla kamuoyu gündemine gelmişti.

Pamukkale Merkez ilçe Belediyesi tarafından 2017 yılında hizmete açılan Pamukkale Semt Polikliniği önünde bulunan arsalar yeşil alan olarak düzenlenmek amacıyla kamulaştırılmıştı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 15.08.2017 tarih ve 860 sayılı kararı ile yapılan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklikleri sonucu satışa çıkarılan arsalar davaya konu olmuştu. Denizli Barosu avukatlarından Mehmet Güneş, eski mülk sahiplerinin girişimiyle müvekkilleri adına Denizli İdare mahkemesinde ihale iptali ve plan tadilatı iptali için iki ayrı dava açmıştı.

Son olarak Mimarlar Odası Denizli Şubesinin de müdahil olmaya hazırlandığı dava için davalı taraf Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin savunması beklenmekteydi.

Edinilen son bilgilere göre Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ihalenin iptal edilmesini ve satış işlemlerinin de durdurulması talimatını verdi.

Yeşil alanın önceki sahiplerinin açtığı ihaleyi iptal davası sonuçlanırken, plan tadilatı değişikliği davası devam ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu