REKLAMI GEÇ

Engelleri Kaldırmak İçin El Ele Projesi hayata geçiriliyor

Engelleri Kaldırmak İçin El Ele Projesi hayata geçiriliyor

Pamukkale Kaymakamlığı, Pamukkale Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ortaklaşa hazırlanan “Engelleri Kaldırmak İçin El Ele Projesi” hayata geçiriliyor. Bir yıl devam edecek proje kapsamında ilçe sınırları içerisinde 4 bin 293 engellinin yaşadığı 3 bin 675 hane ziyaret edilerek engellilerin karşılaştıkları sorunlar tespit edilecek.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2015 Salı, 14:45

Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) Müdürü Yahya Karaca ile vakıf mütevelli heyeti üyelerinin katıldığı toplantıda “Engelleri Kaldırmak İçin El Ele Projesi” anlatıldı.

denizli-pamukkale-sydv-engeller-kaldirilacak-ic

Proje kapsamında, psikolog, eğitimci ve vakıf temsilcisi olmak üzere 4 kişilik ekip günde 15 haneyi ziyaret edecek. Ziyarette, engelli ailenin haklarından haberdar olup olmadığı, sosyal yardımlardan yararlanıp yararlanamadığı ve günlük hayatta karşılaştıkları sorunlar tespit edilerek, kısa, orta ve uzun vadeli çözümler üretilecek.

3 BİN 675 HANE ZİYARET EDİLECEK
Projenin uygulanma süresinin 1 yıl olduğunu belirten Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, “Engelliler ile ilgili yardımlarımız var. Ancak biz engellilerimizin önündeki engelleri kaldırıp ulaşabilirliği artırmak istiyoruz. Bazı engellilerimiz ve engelli aileleri haklarını bilmiyor. Yardımları nasıl ulaşabileceklerini bilmiyor. İşte bu nedenle bu projeşi uygulamaya koyduk. Hedefimiz , ilçe sınırları içerisinde 4 bin 293 engellinin yaşadığı 3 bin 675 haneyi tek tek ziyaret etmek. Evlerinde merdivenlerin ulaşılabilir olup olmadığı, mutfağın, tuvaletin engelli için uygun olup olmadığı tespit edilecek. Yardımseverlerimizin de desteği ile kısa sürede engellilerimizin önündeki engelleri kaldırarak erişebilirliğini sağlayacağız” dedi.

BELEDİYE OLARAK DESTEK VERMEYE HAZIRIZ
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, belediye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelliler için her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek, “dezavantajlı gurupların yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla belediye olarak birçok hizmet gerçekleştirdik. Bundan sonra da hizmetlerimiz devam edecektir. Belediye olarak bu projeye her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 9 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 13 34Parçalı Bulutlu