REKLAMI GEÇ

Gazeteci Uysal’dan Gürlesin’e zor sorular

Gazeteci Uysal’dan Gürlesin’e zor sorular

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in seyir terası için düzenlediği “ikna gezisine” davet edilmeyen gazeteci Seval Uysal, sosyal medyadan sordu: “ Geziye katılan gazeteci neden az? Şelale suyu nereden alacak? Projenin maliyeti 100 milyon mu? Kayıt dışı çalışan ve ölen 3 Afgan ne olacak? Belediye iş güvenliği danışmanı akraban mı?”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2018 Cuma, 10:24

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in, Çamlık Seyir Tepesi’nde başlattığı tematik kent ormanı projesi ilk günden bu yana tepki çekiyor. Bir süre önce seyir tepesinde meydana gelen kazada 3 Afgan işçinin hayatını kaybetmesi, tüm dikkatleri bu projeye çevirdi.

Eleştirilerin yoğunlaşması üzerine Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin seyir tepesi için “İkna gezisi” düzenledi. Ancak, ikna gezisine davet edilen gazeteci sayısı oldukça azdı.

Bu geziye davet edilmeyen gazetecilerden biri olan Seval Uysal, sosyal medya hesabından “Eğer ben de gitseydim, şu soruları sorardım” diyerek bir paylaşım yaptı.

Kamuoyunun projeye ilişkin merak ettiklerini sıralayan Uysal, paylaşımında Gürlesin’e şu soruları yöneltti:

* Bu geziye katılan gazeteci sayısı oldukça az. Bu daveti neye göre yaptınız, diğer gazetecileri neden çağırmadınız?

* Seyir terası projesi hayata geçmeden önce bölgenin ÇED’i yapıldı mı?

* Şelalede kaç metreküp su kullanılacak?
* Şelalede kullanmak üzere suyu Zeytinyaylası’ndan almayacağınızı, iki kuyu açtığınızı söylüyorsunuz. Açılan kuyular suyu, seyir terasının burnunun dibindeki Denizli’nin ana su kaynağından mı çekecek?

* “Projenin ön görülen maliyeti 80 milyon lira, BELKİ 100 milyon lira olacak” diyorsunuz. Aradaki öyle küçümsenecek gibi değil “20 trilyon” Kamuoyunda ise bu projenin maliyetinin 100 milyon olduğuna ilişkin iddialar var. 100 milyonun “BELKİ”si kaç olacak?

* Seyir terasında 3 Afgan işçi öldü. Bu cinayetin sorumluları -ŞİRKET-hakkında belediye olarak nasıl bir yaptırım uyguladınız?

* Bu işçilerin çalışma izinleri ve sigortaları yok, kaçak çalıştıklarını arkadaşları tarafından basına açıklandı. Sahibi olduğunuz ve birinci dereceden sorumlu olduğunuz bu projede; kimliği, pasaportu çalışma izni olmayan, yabancı işçiler nasıl çalıştı? BELEDİYE’de bunu denetleyen bir birim yok muydu?

* Belediye de İŞ GÜVENLİĞİ danışmanız yakın akrabanız mıdır?

* Bugün ikna gezileri düzenlemek yerine neden başta STK ve odalarla bu projeyi paylaşmadınız?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 18
21 Nisan 2024 Pazar 9 23Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 12 26Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 32Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 17 34Çok Bulutlu