REKLAMI GEÇ

Gazilerden Gürlesin’e teşekkür ziyareti

Gazilerden Gürlesin’e teşekkür ziyareti

Barış Harekatı için 42 yıl önce ayak bastıkları topraklara Pamukkale Belediyesi’nin organizasyonuyla bu kez gezi için giden Denizlili gaziler, Başkan Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2016 Çarşamba, 14:24

Pamukkale Belediyesi, 104 gaziye önce elbise, kalpak ve ayakkabı hediye etti. Ardından da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gazileri götürerek, Barış Harekatı’nın gerçekleştiği bölgeyi gezdirdi.

denizli-pamukkale-belediyesi-gaziler-ziyaret-1

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar ve gaziler, sağladığı desteklerden dolayı Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e eşleriyle birlikte teşekkür ziyaretinde bulundu.

Gürlesin’in her zaman yanlarında olduğunu söyleyen Helvacılar, “Ülkede örneği olmadığını düşündüğümüz bir uygulamaya imza atarak tüm Kıbrıs gazimizi eşleri ile birlikte yavru vatana götürdü. Yine eşine az rastlanır bir uygulamayla tüm gazilerimizi tepeden tırnağa giydirdi. Şimdi gazi arkadaşlarımızla eksiksiz bir şekilde göğsümüzü kabartarak geçiş törenlerine katılıyoruz. Bize bugüne kadar öyle bir mutluluk yaşattı ki, kelimelerle ifade etmek zor” dedi.

“GAZİLERİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR”
Gazilerin ülkenin baş tacı ve kahramanları olduğunu belirten Başkan Gürlesin ise, “Ülke savunmasında bulunan gazilerimiz toplumumuz baş tacıdır, kahramanlarıdır. Bu nedenle gazilerimizle her zaman diyalog içindeyiz. Pamukkale Belediyesi olarak gazilerimize yönelik olarak birçok çalışma hayata geçirdik. Baş tacımız gazilerimizi eşleriyle birlikte, 42 yıl önce soydaşlarımızı korumak, barışı tesis etmek amacıyla gittikleri yavru vatana götürdük. Törenlerin geçişleri sırasında gazilerimizin gazi kıyafeti ihtiyacı olduğunu gördük. Hemen harekete geçerek gazilerimizi kalpağından ayakkabısına kadar giydirdik. Vatan, millet savunmasında canlarını ortaya koyan gazilerimize ne yapsak azdır. Bugünde gazilerimizi belediyemizde ağırlamanın mutluluğu içindeyim” diye konuştu

Ziyaret sonrasında Başkan Gürlesin, gazilere Türk bayrağı hediye etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık