REKLAMI GEÇ

Gürlesin: Adalete hesap verecek

Gürlesin: Adalete hesap verecek

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının adalet önüne çıkarılarak hesap vereceklerini ve hak ettikleri cezayı alacaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2016 Cuma, 09:49

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yaptığı açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütünce 15 Temmuz’da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin kara bir leke olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Darbe kalkışması sonrasında kamu, özel sektör ve STK’larda FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarına yönelik soruşturma ve operasyonların devam ettiğini devam ettiğini
Kaydeden Gürlesin, “Ülkenin geleceğine kast eden TSK’nın içerisindeki bir grup FETÖ/PDY terör örgütü hain, 15 Temmuz gecesi halkın iradesiyle seçilmiş hükümete karşı, milli iradeye karşı, insani kuralları dahi hiçe sayarak kanunsuz bir darbe kalkışmasına girişmiştir. O kanlı ve karanlık kara gecede darbe kalkışması başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere halkın meydanlara çıkmasıyla geri püskürtülmüştür. Milli birlik ve dik duruşla demokrasi yolunda emin adımlarla Türkiye Cumhuriyeti yoluna devam etmektedir” dedi.

“ADALET HESABINI SORACAK”
“Sivil vatandaşlara dahi silahlarını, tanklarını doğrultarak ateş etmekten geri durmayan FETÖ/PDY terör örgütüne üye, mensup ve sempatizanlarıyla ilgili TSK, emniyet, kamu, özel sektör ve STK’larda gözaltılar, açığa alınmalar ve yargılama süreçleri devam etmektedir” diyen Güresin, sözlerine şunları ilave etti:

“Darbe gecesinden bugüne Cumhurbaşkanımız, devletimiz, hükümetimiz, milletimiz ve siyasi partiler bir arada darbeye karşı tek vücut olunmuş, milli birliktelik örneği sergilenmiştir. Püskürtülen 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından milli birliktelikle darbeye karşı duruş her alanda sürmektedir. Bizlerde vatandaşlarımızla omuz omuza demokrasi nöbetimize, FETÖ/PDY terör örgütü hainlerine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı olan şer odaklarına yönelik devam ediyoruz. Darbeci hainlere karşı yargı süreci 21 Temmuz’da ilan edilen OHAL’le birlikte derinlemesine yürütülmektedir. Bu hassas dönemde bazı açıklamalarımızın ise, çarpıtılıp, kastını aşarak OHAL döneminde yürütülen soruşturmaların seyrine, milli birlik ve bütünlüğe yönelik zarar verici siyasi veya olumsuz taraflara çekilmesinin de doğru olmadığı görüşündeyiz. Yargı ve emniyet güçlerimiz FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı olduğu öngörülen isimlerle ilgili soruşturmalarını ve çalışmalarını en iyi şekilde yürütmektedir. Yargı, darbe kalkışmasının, dökülen masum kanların hesabını hukuk içinde soracaktır. Bu sürecin içinde olan eli kanlı hainler, mutlaka ve mutlaka teker teker adaletin önüne çıkarılacaklar, hak ettikleri en ağır cezayı alacaklardır.”

“PAMUKKALE’DE 3 MEMUR AÇIĞA ALINDI”
Devlet içerisinde yuvalanan FETÖ/PYD terör örgütüne üye ve mensup olanlar ile ilgili yargı sürecinin devam ettiğini belirten Gürlesin, “Pamukkale Belediyemizde de kanun kapsamında 3 memur hakkında yasal işlemler başlatılarak, açığa alınmışlardır. FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantılı olan bir kişinin dahi belediye de ilişkisi kalmayacaktır. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, darbe kalkışması sonrası kamu, özel sektör ve STK’larda FETÖ/PDY terör örgütüne mensup ve ilgisi olanlarla ilgili gözaltılar, yargılama süreçlerinin devam ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı, Devleti, milleti, siyasi partileriyle bir bütün darbeye karşı tek vücut olunduğunubelirten Başkan Gürlesin, “Bu sürecin içinde olan eli kanlı hainler, bir bir adaletin önüne çıkarılacaklar, hak ettikleri en ağır cezayı alacaklardır. Bu hassas dönemde çarpıtılan bazı açıklamalarımızın ise, kastını aşacak biçimde OHAL’de yürütülen soruşturmaların seyrine, milli birlik ve bütünlüğe yönelik zarar verici siyasi veya olumsuz taraflara çekilmesinin de doğru olmadığı görüşündeyiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 11 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 15 31Açık