REKLAMI GEÇ

Gürlesin termal turizm buluşmasında

Gürlesin termal turizm buluşmasında

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Şanlıurfa’da gerçekleşen Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği toplantısına katıldı. Karahayıt ve bölgedeki zengin Jeotermal kaynaklarıyla Pamukkale İlçesi’nin bir şifa merkezi olduğunu belirten Gürlesin, ilçeyi termal turizmde en iyi noktaya ulaştırmak için her türlü platformda çalıştıklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2016 Salı, 13:16

Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin ekim ayı olağan meclis toplantısı, Şanlıurfa Haliliye Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in de katıldığı toplantıda, jeotermal sağlık turizmi konusunda uzman isimler tarafından sunumlar yapıldı.

Başkan Gürlesin, termal sağlık turizminde adı öne çıkan ve şifalı sularıyla sağlık dağıtan Karahayıt ve Pamukkale için, “Termal sağlık turizminde hem turist hem de gelir anlamında istenilen oranlara ulaşılması, konuklama süresinin daha uzun hale getirilmesi, sektörde dünyada markalaşma, eksikliklerin belirlenmesi ve giderilmesi, izlenecek yol haritası ve tanıtım” başlıklarında Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği üyeleri ve bilim adamlarıyla istişarelerde bulundu.

“TERMAL TURİZM CENNETİYİZ”
Başkan Gürlesin, Pamukkale ve Karahayıt’ın marka bir termal sağlık merkezi olması için her platformda çalıştıklarını belirterek, “ İlçemiz, Karahayıt ve Pamukkale ile zengin termal kaynakları ve tesisleriyle dünyaya şifa dağıtan bir merkez. Pamukkale Belediyesi olarak ta termal sağlık turizmi potansiyelimizi, hem ülkemiz noktasında hem de dünya genelinde anlatmaya ve duyurmaya çalışıyoruz. İki mahallemiz başta olmak üzere Akköy dahil bölgemizde belediye olarak termal turizmin gelişimine katkı sağlamak için üst yapıdan, sağlık turizmi için gelecek turistlere farklı olanaklar sunacak yatırımlara kadar önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirmek noktasında durmaksızın çalışıyoruz. Şanlıurfa’da gerçekleştirilen toplantıda, yapılan sunumlar ve istişarelerimizle bölgemizde daha da neler yapabilirizi bir kez daha irdeledik. Pamukkale İlçemizin Allah vergisi önemli bir zenginliği olan jeotermalle, sağlık turizminde gelişimi için Pamukkale Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 11 26Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 11 29Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 13 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Az Bulutlu